Τοπικά

Οι Οδηγοί του Βόλου αποχαιρετούν την αγαπημένη τους Χαρίκλεια Ζαραφωνίτη

«Οι παλιότερες Οδηγοί, που είχαν τη χαρά να τη γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί της, και οι νεότερες, που γνώρισαν την ίδια και το έργο της μέσα από το βιβλίο των 70 χρόνων του Τοπικού Οδηγισμού, αποχαιρετούμε σήμερα την οδηγό, αρχηγό, τοπική έφορο και πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος Βόλου, την αγαπημένη μας Χαρίκλεια Ζαραφωνίτου» τονίζει η πρόεδρος του Τ.Τ. Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού κ. Κατερίνα Τριανταφύλλου.
Όπως η ίδια σημείωσε, η Χαρίκλεια τίμησε με τη συμμετοχή και την προσφορά της τον Οδηγισμό του Βόλου και με τις γνώσεις της, τον ακέραιο χαρακτήρα, το ανοιχτό της μυαλό, την αγάπη της για τα παιδιά και τα στελέχη του Τοπικού Τμήματος και την ακλόνητη πίστη της στις δημοκρατικές αρχές υπηρέτησε τον Οδηγισμό και συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη και την πρόοδό του για περισσότερες από 4 δεκαετίες.
Υπήρξε στέλεχος σε Ομάδες, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου από το 1952 έως το 1961, τοπική έφορος από το 1968 έως το 1974 και πρόεδρος από το 1980 έως το 1981. Πάνω από όλα όμως υπήρξε άριστη σύζυγος, μητέρα και εκπαιδευτικός.

Στη διάρκεια της θητείας της ως Εφόρου, παράλληλα με τη φροντίδα της οικογένειάς της και το διδακτικό της έργο σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, στήριξε τις Ομάδες του Βόλου και παρουσίασε πολύ αξιόλογη δράση. Στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας έκανε προσιτή στα παιδιά την αξία της Αυτοδιοίκησης και την ανέδειξε ως σημαντικό παιδαγωγικό μέσο για την προσωπική ανάπτυξή τους.

«Ανάμεσα στο πολυσχιδές οδηγικό της έργο η Χαρίκλεια θυμόταν πάντα με νοσταλγία τις κατασκηνώσεις στο Τρίκερι το 1970 και το 1972, καθώς και στο Χόρτο το 1974. Ιδιαίτερη περηφάνια όμως ένιωθε για τη συμμετοχή των Οδηγών του Βόλου στην έκθεση «Ελληνικοί Θησαυροί» το 1969, όταν οι Ομάδες του Τοπικού Τμήματος Βόλου και όλης της Θεσσαλίας ερεύνησαν, ανακάλυψαν και ανέδειξαν κειμήλια της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και βραβεύτηκαν γι’ αυτό.
Και εμείς με τη σειρά μας θα σε θυμόμαστε, Χαρίκλεια, και θα αισθανόμαστε υπερήφανοι που κόσμισες με το έργο σου το Τοπικό Τμήμα Βόλου» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το