Τοπικά

Οι μαθητές του Βόλου τίμησαν την 28η Οκτωβρίου με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (photos)

Ξεκίνησαν σήμερα στον Βόλο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με ομιλίες και δράσεις στα σχολεία όπου τονίστηκε η μεγάλη σημασία του Έπους του ’40 στην ιστορική πορεία της χώρας.
Στις 11.00 το πρωί, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Μαγνησίας απέτισαν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40 καταθέτοντας στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

“Ένα διαχρονικό ΌΧΙ του ελληνικού λαού που ισοδυναμεί με ένα δυνατό ναι της κοινωνίας, της ισοτιμίας, της ελευθερίας και κυρίως της δημοκρατίας.  Αυτά είναι τα μηνύματα που πρέπει να δώσουμε στη νέα γενιά.  Είναι το αυτονόητο στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας αυτών σε μια εποχή που όλα διακυβεύονται και είναι ρευστά. Η αξία του σημερινού όχι είναι καίρια και θα πρέπει όλα τα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει το να κρατούν τη σημαία και τι σημαίνει ελληνικό έθνος”  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί φωτεινό ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού έθνους “Τιμούμε και θυμόμαστε τους ήρωες του 1940 που μας εμπνέουν με το παράδειγμά τους και οι έννοιες της πατρίδας, της πατριωτικής συνείδησης, της ελευθερίας και των ιδανικών πρέπει να υπάρχουν στη ζωή μας.  Αυτό πρέπει να το μεταλαμπαδεύσουμε και στις νέες γενιές”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του  8ου Γυμνασίου Βόλου Ανδρέας Συκιώτης σημείωσε ότι η σημερινή γιορτή συμβάλει στην εκπλήρωση της αποστολής του σχολείου. “Εκτός από τη μετάδοση γνώσεων, έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των ατόμων, την εμβάπτιση τους στα εθνικά ιδανικά και στις ανθρώπινες αξίες, όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία.  Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένους ανθρώπους και υπεύθυνους πολίτες”.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως με την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν  ό,τι πολυτιμότερο είχαν για να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας. “Τους ευγνωμονούμε. Άφησαν μια μεγάλη παρακαταθήκη για εμάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει”.

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα συμμετέχουν 24 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με 1730 μαθητές, 18 σχολεία από τη δευτεροβάθμια με  1300 μαθητές, 23 σύλλογοι- οδηγοί-πρόσκοποι με 400 συμμετέχοντες.
Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρελάσουν είναι 3.430.

 

Δείτε φωτογραφίες

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το