Τοπικά

Οι μαθητές στον νέο τεχνολογικό κόσμο – Μεγάλη προσέλευση στο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Τον νέο τεχνολογικό κόσμο που ανοίγεται μπροστά μας, μέσα από τη ρομποτική και την αλληλοσύνδεση των μαθηματικών, της τεχνολογίας, της φυσικής και της μηχανικής γνωρίζουν από χθες εκατοντάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Μαγνησίας που επισκέπτονται το Πνευματικό Κέντρο, όπου διεξάγεται το πρώτο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας στον Βόλο.
Στο φεστιβάλ εκτίθενται 50 ψηφιακά έργα από 45 σχολεία και συμμετέχουν 800 μαθητές. Εκτιμάται ότι το τριήμερο φεστιβάλ θα το επισκεφθούν πάνω από 2.500 άτομα.
Και ήδη φάνηκε από χθες αυτή η δυναμική, όπου εκατοντάδες μαθητές μετέβηκαν εκεί συνοδευόμενοι από τους καθηγητές για να πάρουν μια γεύση του τεχνολογικού κόσμου που ήδη ζούμε.
Ένα από τα έργα που παρουσιάστηκαν, ήταν και η κατασκευή μαθητών του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας. Στο σχολείο λειτουργεί ομάδα ρομποτικής με πέντε μαθητές που είναι οι εξής: Απόστολος Κατσούδας, Γιάννης και Παναγιώτης Χαρατσής, Χαρά Αγρέβη και Γιάννης Κοσμίδης.
Ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου Πρόδρομος Ιεσεπαλίδης επισήμανε πως «στόχος του ρομπότ είναι να βρει νερό στον Άρη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ξεπεράσει και τα εμπόδια που συναντά. Μάλιστα οι ίδιοι μαθητές σκέφθηκαν το θέμα του ρόλου που θα έχει το ρομπότ στον Άρη, καθώς το νερό είναι η βάση της ζωής».

Το ΓΕΛ Αγριάς
Μεταξύ των ψηφιακών έργων που παρουσιάστηκαν, ήταν και αυτό του ΓΕΛ Αγριάς, όπου οι μαθητές παρουσίασαν τη δημιουργία τους στους επισκέπτες.
Ο μαθητής Δημήτρης Τσαλαπάτας τόνισε πως «είναι σημαντικό αυτό το φεστιβάλ, γιατί οι μαθητές ωθούνται να ασχοληθούν με τη ρομποτική που αποτελεί το μέλλον. Τα ρομποτικά συστήματα είναι το μέλλον του νέου τεχνολογικού κόσμου».


Από την πλευρά του ο μαθητής Απόστολος Πατσής επισήμανε πως «με το ψηφιακό μας έργο προσπαθήσαμε να προσομοιάσουμε μια πόλη η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τρεις διαφορετικές φυσικές καταστροφές, του σεισμού, της πυρκαγιάς και της πλημμύρας. Και τα ρομπότ κινούνται ανάλογα των ερεθισμάτων που θα δοθούν ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή για να βοηθήσουν και τους ανθρώπους».
Παίρνοντας τον λόγο ο μαθητής Απόστολος Τσιαμούρας επισήμανε πως «οι μαθητές που έρχονται στο φεστιβάλ, είναι πολύ ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν. Ειδικά οι μαθητές του δημοτικού γνωρίζουν καινούρια πράγματα. Ούτε εμείς περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τα σχολεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το