Τοπικά

Οι μαθητές 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν οι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου με την επίσκεψη τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να πάρουν μέρος στη δράση “Κολόνα της Ποίησης” στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης που γιορτάζεται στις 21 Μαρτίου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ευαγγελία Σδρούλια  και Αριστέα Αγερώτη επισκέφτηκαν το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Π.Ε.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχοντας μακρά παράδοση στην οργάνωση δράσεων για την Ημέρα Ποίησης,  έχει καθιερώσει την «Κολόνας της Ποίησης», που φιλοξενεί κάθε χρόνο στίχους από μαθητές/τριες, φοιτητές, εργαζόμενους, μέλη Δ.Ε.Π., πολίτες της πόλης.

Η κ. Τασούλα Τσιλιμένη υπεύθυνη για τη δράση, καθηγήτρια, πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε. και διευθύντρια του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, συνομίλησε με τα παιδιά για την εμπειρία τους να μάθουν να γράφουν ένα ποίημα στο νηπιαγωγείο και ζήτησε να της πουν τι αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης τους για το ποίημα που έγραψαν.

Η κ. Τσιλιμένη ρώτησε τα παιδιά αν γνωρίζουν κάποιο ποίημα που έχει “γίνει τραγούδι” και έτσι τραγούδησαν μαζί το “Χάρτινο το φεγγαράκι”.

Τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου υποδέχθηκε και το μέλος ΕΔΙΠ του ΠΤΠΕ κ. Ελένη Κονταξή που συνομίλησε με τα παιδιά για το ποίημα που έγραψαν και ανάρτησαν μαζί στην “Κολόνα της Ποίησης”. Από την κ. Κονταξή τα παιδιά ξεναγήθηκαν σε χώρους του Πανεπιστημίου ως μελλοντικοί “φοιτητές”.

Παρατηρώντας τα αναρτημένα ποιήματα στην “Κολόνα της Ποίησης” τα παιδιά ρωτήθηκαν τι τους έκανε εντύπωση, έτσι ακολούθησε ο εξής διάλογος ανάμεσα στην εκπαιδευτικό και τη μαθήτρια: Ε:”τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση στα ποιήματα που βλέπετε πάνω στην Κολόνα της Ποίησης;” Μ:”δεν έχουν ζωγραφιές κυρία” Ε:”και γιατί νομίζεις ότι δεν έχουν ζωγραφιές;” Μ:” γιατί δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν” Ε:”και γιατί δεν ξέρουν να ζωγραφίζουν;” Μ:”γιατί δεν είναι ΠΑΙΔΙΑ κυρία”. Αφοπλιστική η απάντηση της μαθήτριας στην κυρία της!

“Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις κ.κ. Τασούλα Τσιλιμένη και Κονταξή Ελένη, καθώς τέτοιου είδους δράσεις ευνοούν το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην κοινωνία δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώνουν σημαντικές μαθησιακές και πολιτισμικές εμπειρίες που συμβάλλουν όχι απλά στην εκπαίδευση αλλά και στην παιδεία των μαθητών μας” αναφέρουν μεταξύ άλλων νηπιαγωγοί του 13ου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το