Πολιτισμός

Οι Marquis ανάμεσα στα 21 συγκροτήματα του SchoolWave 2023

 

To SchoolWave, το μεγαλύτερο μαθητικό/φοιτητικό φεστιβάλ της Ελλάδας, είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ για μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο από το 2005 στην Αθήνα, στις αρχές Ιουλίου. Νέοι απ’ όλη την Ελλάδα έρχονται για να παίξουν τη μουσική τους πάνω σε μια τεράστια σκηνή μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Για τρεις μέρες είναι οι πρωταγωνιστές σ’ ένα έργο που γράψανε οι ίδιοι κι όχι οι μεγάλοι για αυτούς.
Κάθε χρόνο δηλώνουν συμμετοχή περίπου 200 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από αυτά επιλέχθηκαν 21 για να παίξουν στο φετινό φεστιβάλ. Ανάμεσά τους και το βολιώτικο συγκρότημα ροκ μουσικής Marquis, που αποτελείται από τους: Νίκο Ξυφάρη (φωνή-κιθάρα), Γιώργο Γκόμα (κιθάρα), Βαγγέλη Κουκουσέλη (μπάσο), Χρήστο Κατσαούνη (ντραμς). Η επιλογή γίνεται μέσα από μια πολύμηνη διαδικασία σε δύο φάσεις: Aρχικά με την αποστολή demo ηχογραφήσεων και στη συνέχεια με live ακροάσεις.
Η επιτροπή που αποφάσισε φέτος την επιλογή των συγκροτημάτων αποτελούνταν από τους: Λάμπη Κουντουρόγιαννη (κιθαρίστα / τραγουδοποιό), Χρυσόστομο Μουράτογλου (μουσικό παραγωγό), Pan Pan (μουσικό / comic artist), Γιάννη Δίσκο (μουσικό / ενορχηστρωτή), Χρήστο Ιωαννίδη (Schooligans).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το