Τοπικά

Οι ιώσεις «αποδεκατίζουν» τα σχολικά τμήματα – Απουσιάζει καθημερινά μέχρι και το 30-40% των μαθητών

Οι ιώσεις «αποδεκατίζουν» τις τάξεις στα σχολεία με πολλά παιδιά να παραμένουν στο σπίτι με συμπτώματα, όπως πυρετό, πονοκέφαλο, εμετό, διάρροια και άλλα. Από την πλευρά τους οι γονείς βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς βλέπουν ανά μήνα τα παιδιά τους να αρρωσταίνουν και να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.
Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, αλλά και προϊστάμενοι Νηπιαγωγείων του Βόλου κάνουν λόγο για μια πολύ δύσκολη όσο και πρωτοφανή κατάσταση, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα τα τμήματα με δυσκολία διαθέτουν το 60-70% των μαθητών τους καθημερινά. Και οι απουσίες βέβαια οφείλονται στους μαθητές που ασθενούν και είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σπίτι.
«Το να λείπει ένα 25-30% των μαθητών σε καθημερινή βάση, είναι πλέον κάτι δεδομένο», αναφέρει διευθυντής Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας και συμπληρώνει πως «υπάρχουν και άλλα παιδάκια που έρχονται στο Σχολείο, αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας εκδηλώνουν συμπτώματα και ειδοποιούμε τους γονείς τους να έρθουν να τα παραλάβουν. Εμείς έχουμε ενημερώσει τους γονείς σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν συμπτώματα, αν γίνεται να μην τα στέλνουν στο σχολείο, για να μην κολλήσουν και τα άλλα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα».

Το γεγονός ότι τα παιδιά βγήκαν από το αποστεωμένο περιβάλλον με τις μάσκες και τις αποστάσεις το οποίο είχε δημιουργήσει ο κορωνοϊός τα τελευταία δύο χρόνια, μάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκδήλωση τόσο πολλών και επιθετικών ιώσεων.
«Είναι η πρώτη χρονιά μετά από δύο χρόνια που οι μαθητές έρχονται σχολείο χωρίς να φορούν μάσκες και αυτό τους κάνει ευάλωτους στις ιώσεις», ανέφερε διευθυντής.
Τα παιδιά χωρίς να αναπτύξουν αντισώματα τα τελευταία δύο χρόνια, είναι αδύναμα να αντιμετωπίσουν τις ιώσεις.
Κάποιοι ειδικοί προτείνουν την επαναφορά της μάσκας στα σχολεία, αλλά άλλοι αντιτείνουν πως αυτό δεν θα απέφερε κάτι, καθώς θα μετέθετε το πρόβλημα για αργότερα.
Με τον φόβο των ιώσεων και μάλιστα ενόψει Χριστουγέννων κάποιοι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκες στις αίθουσες για να μην κολλήσουν και να περάσουν όμορφα στις γιορτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το