Τοπικά

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων διαψεύδουν ότι υπήρξε οργανωμένη εκδρομή από τον Βόλο στην Κωνσταντινούπολη

Το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Ν. Μαγνησίας διαψεύδει ότι οργανωμένο γκρουπ από το Βόλο, ταξίδευσε στην Κωνσταντινούπολη, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υφίσταται οργανωμένη εκδρομή αυτή την στιγμή ούτε στην Τουρκία ούτε και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου. Η ζημιά από τις ακυρώσεις εκδρομών το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου έως και το τέλος Απριλίου υπολογίζεται να αγγίζει τα 100.000 ευρώ, καθώς η μείωση του τζίρου θα φτάσει το 100%.
Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος:

Κατόπιν της αναστάτωσης που προκλήθηκε, με δημοσίευμα τοπικού μέσου ενημέρωσης σχετικά με οργανωμένο ταξίδι Βολιωτών στην Κωνσταντινούπολη, και μετά από ενδελεχή έρευνα από το Σωματείο μας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:
α) Την περίοδο 13 έως 15 Μαρτίου, διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολή, Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Διαλογισμού. Οι διοργανωτές μίσθωσαν για την μεταφορά συνέδρων δύο λεωφορεία – ένα από την Καβάλα και ένα από την Κομοτηνή – τα οποία ξεκίνησαν στις 12 Μαρτίου το βράδυ από την Θεσσαλονίκη.
β) Σε επικοινωνία μας με το τουριστικό γραφείο της Καβάλας, μας επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχουν στις λίστες του γκρουπ άτομα που να προκύπτει ότι ταξιδεύουν οργανωμένα από το Βόλο.
γ) Προ της αναχωρήσεως του γκρουπ, ο ΕΟΔΥ (Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), ενημερώθηκε για το ταξίδι (ήρθε σε επαφή με το γραφείο της Καβάλας), και δήλωσε ότι κατά την επιστροφή του γκρουπ, θα γίνει έλεγχος υγείας στα σύνορα – θερμομέτρηση κλπ. – και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες.
Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι οργανωμένο γκρουπ από το Βόλο, ταξίδευσε στην Κωνσταντινούπολη.
Αν κάποιος στο γκρουπ, είναι από το Βόλο, θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όπως όλοι.
Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν διαβεβαιώνουμε ότι από την πόλη μας δεν υφίσταται οργανωμένη εκδρομή αυτή την στιγμή ούτε στην Τουρκία ούτε και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή του κόσμου.
Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί όταν διαβάζουμε ή διαδίδουμε ειδήσεις.
Τα τουριστικά γραφεία και οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών του Νομού, δέχτηκαν ένα μεγάλο πλήγμα από την εξάπλωση του Κορονοϊού και την λήψη μέτρων από την πολιτεία, που φέρνει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους, και θέτει σε δοκιμασία ακόμη και την λειτουργία αυτών.
Τα λεωφορεία ιδιοκτησίας των μελών του Σωματείου μας είναι όλα σταματημένα.
Η χρονική περίοδος που αφορούν οι ακυρώσεις είναι από 25 Φεβρουαρίου έως και το τέλος Απριλίου, με τάση να επηρεαστεί και ο Μάιος.
Η εκτιμώμενη ζημιά για τα γραφεία και τις Τ.Ε.Ο.Μ. του Νομού, αγγίζει τα 100.000 ευρώ, καθώς η μείωση του τζίρου θα φτάσει το 100%, μιας και οι μήνες που διανύουμε, ήταν από τους πιο παραγωγικούς του κλάδου μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το