Πολιτισμός

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» για 2η χρονιά με πρεμιέρα στο Πουρί

Μετά τη θριαμβευτική επιτυχία που γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι η θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο του Σταμάτη Παγασαίου, με την αριστουργηματική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» ετοιμάζεται να συνεχίσει το ταξίδι, για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι.
Οι πρόβες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο και σύντομα η ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο, θα είναι και πάλι σε όλη σχεδόν την περιφέρεια της Μαγνησίας, πάντα σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Είναι τέτοια η ανταπόκριση του κόσμου, που το ΠΑΓΑΣκήνιο συνεχίζει με το ίδιο έργο, για να δώσει την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν αυτή την παράσταση με το εξαιρετικό κείμενο των Σακελλαρίου-Γιαννακόπουλου. Η πρεμιέρα φέτος θα δοθεί στο δροσερό Πουρί, σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ.

Να σημειώσουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, που μέρος της περιοδείας συνέπεσε με τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, το ΠΑΓΑΣκήνιο συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, όχι μόνο ακύρωσε και άλλαξε όλες τις ημερομηνίες των παραστάσεων, αλλά αφιέρωσε όλες τις παραστάσεις στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη που χάθηκε στη φωτιά κα κατέθεσε 550 ευρώ στον λογαριασμό των πυρόπληκτων της Αττικής.

Η παράσταση βασίζεται στο αυθεντικό κείμενο του Αλέκου Σακελλάριου, που μας παραχώρησε ευγενώς η Τίνα Σακελλάριου. Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Παγασαίου και το σκηνικό του Μιχάλη Φυγετάκη. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Πόπη Νεγιάννη, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Χριστόφορος Σταμούλης, Μιχάλης Φυγετάκης, Απόστολος Βαλάτσος, Τριαντάφυλλος Κανελλάκης, Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Στήβη Πωγωνάρη, Γιώργος Μαστροκώστας (Στέφανος Γεωργαδάκης), Κατερίνα Ρεφενέ, Σίμος Τσεκούρας, Νάνσυ Τζαβέλλα και στον ρόλο του τρελού εμφανίζεται ο Σταμάτης Παγασαίος.
Η παράσταση δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν την υποστήριζε η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, που φιλοξένησε τις πρόβες στις εγκαταστάσεις της.
«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» λοιπόν από το Πουρί, στις 21 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ και σε όλη τη Μαγνησία…
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932154070 και στο spagasaios@yahoo.gr.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το