Τοπικά

Οι φοιτητές στο σπίτι, οι μαθητές στα σχολεία – Να παραμείνουν ανοιχτά ζητούν εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία

Η τήρηση των μέτρων από τους μαθητές, με αποτέλεσμα τα κλειστά τμήματα και σχολεία να παραμένουν σε συνδυασμό με τους κοινωνικούς λόγους που θα προέκυπταν, αν οι μικροί μαθητές έμεναν στο σπίτι φαίνεται πως είναι οι δύο βασικοί λόγοι που τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης παραμένουν ανοικτά παρότι το δεύτερο κύμα πανδημίας είναι πολύ έντονο και απειλητικό. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήδη προώθησε την τηλεκπαίδευση και τα δια ζώσης μαθήματα έπαυσαν να ισχύουν μετά την έξαρση των κρουσμάτων. Έτσι οι φοιτητές μένουν στα σπίτια τους και πολλοί επέστρεψαν στις εστίες τους, αλλά οι μαθητές βρίσκονται κανονικά στα σχολεία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος τόνισε πως «παρότι διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν ανοικτά, καθώς αυτός είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών. Βέβαια τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, γιατί εδώ και ενάμιση μήνα που γίνονται μαθήματα, έχει αποδειχθεί ότι τηρούνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς όλα τα απαιτούμενα μέτρα, όπως να φορούν τη μάσκα, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, να αερίζονται οι αίθουσες. Αυτό διαπιστώνεται και στην πράξη, καθώς από τα εκατοντάδες τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών του Νομού Μαγνησίας ελάχιστα έκλεισαν λόγω κρουσμάτων. Αυτός, λοιπόν, είναι ο βασικός λόγος που τα σχολεία είναι ανοικτά. Επίσης υπάρχει ο κοινωνικός ή και ο οικονομικός λόγος, καθώς στα σχολεία εκτός από γνώση και παιδεία, προσφέρεται και η δυνατότητα στις οικογένειες να βρίσκονται τα παιδιά τους για έξι και παραπάνω ώρες σε έναν ασφαλή χώρο, όπως είναι οι σχολικές μονάδες. Αν τα σχολεία έκλειναν, θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος, ώστε οι εργαζόμενοι γονείς να λάβουν άδειες για να μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους. Επομένως θα προκαλούνταν άλλων ειδών αρρυθμίες στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
Πρόσθεσε δε πως υπάρχει επάρκεια σε μάσκες και αντισηπτικά στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε πως λόγω της χρήσης μασκών έχουν περιοριστεί και οι ιώσεις που τέτοια περίοδο κυριαρχούσαν κάθε χρόνο.
Κατέληξε δε λέγοντας πως «εμείς υπό τις παρούσες συνθήκες ζητούμε να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή επισήμανε πως «είναι θετικό που τα σχολεία παραμένουν ανοικτά, ωστόσο οι καθηγητές ανησυχούν από την αύξηση των κρουσμάτων. Παράλληλα βλέπουμε και τους μαθητές όλο και περισσότερο προβληματισμένους λόγω της έντασης που παρουσιάζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας».
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας από τις 75 περίπου σχολικές μονάδες κλειστές ήταν τέσσερις (ΕΕΕΕΚ Βόλου, Γυμνάσιο Στεφανοβικείου και 9ο Γυμνάσιο Βόλου, ΓΕΛ Βελεστίνου),
Από χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εφαρμόζεται η τηλεκπαίδευση. Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Παιδείας για όλα τα Πανεπιστήμια. Βέβαια και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την περασμένη Παρασκευή προς αυτή την κατεύθυνση συνέκλινε, καθώς τα κρούσματα στους φοιτητές αυξάνονταν συνεχώς, έχοντας ξεπεράσει τα 35.
Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης επισήμανε πως «το πρόγραμμα των Τμημάτων τροποποιείται για ακόμη μια φορά, καθώς στην τηλεκπαίδευση προστίθενται και τα διά ζώσης μαθήματα. Η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε να υλοποιείται από χθες Δευτέρα για όλα τα μαθήματα και το Πανεπιστήμιο είναι ακόμη πιο έτοιμο να την υλοποιήσει σε σχέση με την προηγούμενη άνοιξη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το