Τοπικά

Οι φετινές γιορτές με τη ματιά των παιδιών – Γεμάτα συναίσθημα τα μηνύματα μαθητών του 30ου Δημοτικού Βόλου

Ευχές για αγάπη, υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο στέλνουν οι μαθητές του 30ου Δημοτικού Βόλου.
Όπως αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου κ. Πασχάλης Δήμου «τα περασμένα χρόνια η λέξη και μόνο διακοπές έκανε όλα τα παιδιά χαρούμενα, φέτος όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Για περισσότερο από έναν μήνα οι μαθητές είναι μακριά από τον φυσικό τους χώρο το σχολείο και τους συμμαθητές τους. Η πανδημία μάς έκλεισε όλους στα σπίτια μας, φίλοι και συγγενείς έχουν νοσήσει και γι’ αυτό τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Λύπη για τους περιορισμούς, αλλά κι ελπίδα ότι οι επιστήμονες θα μας δώσουν τη λύση για την επιστροφή στις ζωές μας.
Η σημερινή κατάσταση ας είναι μια παρένθεση και να έχουμε την ελπίδα ότι τα Χριστούγεννα θα μας φέρουν τη Γέννηση του Χριστού, όχι σαν μια απλή ανάμνηση, αλλά ως γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Η ψυχή και ο νους μας ας καθαρίσει και ας γίνουμε πιο ήρεμοι, πιο επιεικείς, πιο σπλαχνικοί σαν την καρδιά του νεογέννητου Χριστού».

«Θέλουμε και τους αγαπημένους μας γερούς και υγιείς»

Όπως αναφέρεται από το σχολείο «Οι μαθητές/τριες του 30ού Δημοτικού Βόλου στέλνουμε ευχές για ειρήνη, χαμόγελο και ήρεμη ζωή σε μικρούς και μεγάλους, αφού ακόμα και σήμερα, δυστυχώς, δεν είναι δεδομένα. Οι δύσκολοι για την υγεία μας καιροί, με τις εικόνες νοσοκομείων γεμάτων με ασθενείς, η θλίψη των ανθρώπων για την απώλεια των αγαπημένων τους από τον κορωνοϊό πληγώνουν την ευαισθησία μας και την ανθρωπιά μας, γι’ αυτό ας γίνουμε πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι.
Εμείς τα παιδιά εκτός από παιχνίδι και δώρα θέλουμε και τους αγαπημένους μας γερούς και υγιείς. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο να μας φέρει τη δική του ειρήνη, την από μέσα μας ειρήνη, που συνήθως φέρνει και την έξω, όπως ψάλλουν οι Άγγελοι κατά τη νύχτα που γεννιέται: «Και επί γης ειρήνη».

«Θεός της αγάπης και της ειρήνης»

Και προσθέτουν πως ο Θεός μας λέγεται «Θεός της αγάπης και της ειρήνης», γι’ αυτό όλοι μας θα πρέπει να δείχνουμε απλότητα, υπομονή, επιείκεια κι αλληλοβοήθεια, καθώς πρέπει να είμαστε κοντά σε όσους μας έχουν ανάγκη, αφού αυτές τις ημέρες οι καημοί, οι χαρές και οι λύπες, η συντροφικότητα ή η μοναξιά και οι θύμισες, προβάλλονται και βιώνονται, στην ψυχή, πολύ πιο έντονα.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε τις παραδόσεις μας, τιμώντας αρχές κι αξίες, όπως της φιλοξενίας, του οικογενειακού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, όπου η οικογένεια μαζεμένη στο σπίτι απολαμβάνει παραδοσιακές λιχουδιές. Η λαϊκή μας παράδοση είναι πλούσια με ποικίλα γραφικά έθιμα σε όλο το εορταστικό δωδεκαήμερο.
Ευχόμαστε ολόψυχα, η ομορφιά, η απλότητα, η ανιδιοτέλεια, η ειρήνη, η καλή καρδιά, η ελπίδα, η αγάπη, να είναι για πάντα μέσα μας είτε είναι Χριστούγεννα, είτε η καθημερινότητά μας, και να επικρατήσει επιτέλους «Η επί Γης Ειρήνη» σε ένα ευτυχισμένο για όλο τον κόσμο, με ΥΓΕΙΑ, 2021!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το