Αθλητισμός

Οι εξελίξεις καθορίζουν και τον προγραμματισμό στον Ολυμπιακό Βόλου

Κινητικότητα επικρατεί στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης, καθώς το πρώτο βήμα έγινε, με την κατάθεση της πρότασης στον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκο, καθώς και στους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ και υφυπουργό αθλητισμού).
Σήμερα Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2, μέσω τηλεδιάσκεψης, με κύριο θέμα συζήτησης αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα. Πιθανότατα ο κ. Λεουτσάκος θα φέρει στο διοικητικό συμβούλιο και την πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ για αναδιάρθρωση, προκειμένου να φανούν οι προθέσεις των ομάδων κι αν είναι διατεθειμένες να συμφωνήσουν με την πρόταση.
Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, πάντως, η πρόταση των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ πολύ δύσκολα θα περάσει, καθώς απαιτούνται τα 3/4 των μελών του σώματος. Το υπάρχον Δ.Σ. απαρτίζεται από 12 μέλη της Σούπερ Λιγκ 2 και τρία της Φούτμπολ Λιγκ και γίνεται αντιληπτό πως υπάρχει ανισότητα στην ψηφοφορία. Ωστόσο, αν το υπουργείο αθλητισμού καταθέσει μία τροπολογία, όπως τονίστηκε και από επίσημα κυβερνητικά χείλη (σ.σ. από τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκόρο), που θα λέει πως το ποδόσφαιρο θα είναι έτσι στην Ελλάδα, μ’ αυτές τις κατηγορίες και μ’ αυτές τις προϋποθέσεις, πάλι κάποιοι θα ψηφίζουν αλλά μέσα σ’ ένα άλλο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αλλάξει και τις ισορροπίες.

Στον Ολυμπιακό Βόλου δηλώνουν αισιόδοξοι πως η πρόταση μπορεί να προχωρήσει, εφόσον υπάρχει και η βούληση από την πολιτεία. Βουλευτές της κυβέρνηση απ’ όλη την Ελλάδα (πάνω από 40), πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο, θα πρέπει να δοθούν και τα κατάλληλα κίνητρα στις ομάδες. Για να μπορέσουν οι ΠΑΕ να είναι όσο τον δυνατόν βιώσιμες και παράλληλα να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Γιατί, αν το προϊόν αναβαθμιστεί, θα προσελκύσει περισσότερους χορηγούς, προς όφελος της Λίγκας.

Θα πρέπει, επίσης, όλες οι ΠΑΕ να κατανοήσουν πως η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ πιο δύσκολη οικονομικά, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και από το γεγονός πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, τόσο για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όσο και της Φούτμπολ Λιγκ. Όλα ξεκινούν από μηδενική βάση και επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία …πίτα, η οποία θα πρέπει να μοιραστεί στις ομάδες. Κι αν η πολιτεία, μέσω της ΕΡΤ, δεν ενισχύσει τις ΠΑΕ των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών, θα είναι πολύ δύσκολο για αρκετές ομάδες να λειτουργήσουν και να αγωνιστούν. Άρα, σημαντικό ρόλο στο θέμα της αναδιάρθρωσης θα παίξει η πολιτεία και στη συνέχει η ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να πάρει και την απόφαση.

Όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, τη στιγμή που δεν επιθυμούν καν την επιστροφή στις προπονήσεις, όταν ήδη από χθες με απόφαση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις για τους συλλόγους. Βέβαια, οι ομάδες θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει σημαντικό οικονομικό κόστος για τις ΠΑΕ. Όταν, μάλιστα, οι σύλλογοι δεν έχουν κανένα έσοδο αυτή την περίοδο. Όλες οι ομάδες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές, τόσο στους ποδοσφαιριστές, όσο και προς τρίτους, πόσω μάλλον να μπουν στη διαδικασία να πληρώνουν τεστ κορωνοϊού για το ποδοσφαιρικό τμήμα και να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον ιό.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν διοικητικές αλλαγές στην ΠΑΕ, με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο να είναι αυτός που θα αναλάβει να «τρέξει» την ομάδα και μαζί με τους συνεργάτες του και να κάνει τον προγραμματισμό της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Εκτός, αν μέχρι 10 Ιουνίου υπάρξει κάποια πρόταση, την οποία θα αξιολογήσουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού, όπως πρόσφατα τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωτήρης Μαυρονάσιος: «Αν υπάρξει κάποια πρόταση που θα είναι καλή για τον Ολυμπιακό Βόλου, τότε είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Σε διαφορετική περίπτωση εμείς θα κάνουμε τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Έχουμε δώσει και σχετική διορία μέχρι τις 10 Ιουνίου για να κατατεθεί κάποια πρόταση και ενημερώσαμε εγγράφως και τον Ερασιτέχνη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το