Τοπικά

Οι εργαζόμενοι του «Αχιλλοπούλειου» διεκδικούν δικαστικά τα αναδρομικά τους

Στις 250 ανέρχονταν μέχρι και χθες οι αιτήσεις που είχαν υποβάλλει οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να διεκδικήσουν δικαστικά τα αναδρομικά της τελευταίας τριετίας και τα οποία αφορούν στο δώρο και τα επιδόματα.
Οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια για να διεκδικήσουν και να διασφαλίσουν τα αναδρομικά τους από δώρα και επιδόματα στο πλαίσιο της γενικότερης κινητικότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή εργαζομένων του Δημοσίου, οι οποίοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τον ίδιο λόγο.
Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείου που θέλουν να καταθέτουν την αίτηση, καταβάλλουν και το ποσό των 20 ευρώ για την αμοιβή των νομικών με εξαίρεση τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους που δεν πληρώνουν τίποτα.
Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει έρθει σε επικοινωνία με νομικό γραφείο για την υποβολή της αίτησης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κώστας Μηνδρινός επισήμανε πως «οι αιτήσεις υποβάλλονται στον σύλλογο και στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση του νομικού γραφείου, ώστε να διεκδικηθούν δικαστικά τα αναδρομικά. Εμείς διεκδικούμε τα αναδρομικά των δώρων και των επιδομάτων για το 2016, το 2017 και το 2018. Και έχει υπολογιστεί πως κατά μέσο όρο σε κάθε υπάλληλο πρέπει να καταβληθούν χρηματικά ποσά που αγγίζουν τις 3.000 ευρώ».
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων επρόκειτο να λήξει σήμερα, ωστόσο λόγω του έντονου ενδιαφέροντος η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων μετατέθηκε για τις 13 Νοεμβρίου.
Ο κ. Μηνδρινός σημείωσε πως προαιρετικά οι εργαζόμενοι καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Μέχρι στιγμής αγγίζουν τις 250, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.

Εκλογές
Στο μεταξύ στις κάλπες προσήλθαν χθες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για την ανάδειξη των δύο αιρετών μελών στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και έληξε στις 5 το απόγευμα.
Τέσσερα ήταν τα ψηφοδέλτια, δύο από τις παρατάξεις «Δίκαιη Εκπροσώπηση Εργαζομένων» και την «Ενωτική Κίνηση» και δύο από μεμονωμένους υποψήφιους κ.κ. Κοσμά Παπαδήμου και Βαρβάρας Ασημώρη που διεκδίκησαν την ψήφο των εργαζομένων.
Από τα αποτελέσματα η Δίκαιη Εκπροσώπηση αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 159 ψήφους, ο κ. Κοσμάς Παπαδήμος με 84 ψήφους, η Ενωτική Κίνηση με 82 ψήφους και η κ. Βαρβάρα Ασημώρη 49 ψήφους.
Οι δύο αιρετοί που εκλέγονται, είναι οι κ.κ. Κώστας Μηνδρινός από τη Δίκαιη Εκπροσώπηση και ο κ. Κοσμάς Παπαδήμος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το