Τοπικά

Oι έμποροι ζητούν εντατικότερους ελέγχους της αστυνομίας

 

 

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να αυξηθούν οι περιπολίες της Αστυνομίας, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι απόπειρες δραστών να διαρρήξουν και να αφαιρέσουν χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από τα καταστήματα, ζητούν οι έμποροι του Βόλου, στους οποίους η ανησυχία έχει διογκωθεί μετά την πρωτοφανή διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην «καρδιά» της εμπορικής αγοράς.
Στην κορύφωση του γιορτινού κλίματος οι έμποροι εκτός από την ελπίδα να πάνε καλά ως προς την κατανάλωση τα φετινά Χριστούγεννα, έχουν να προβληματίζονται και με τα περιστατικά διαρρήξεων.
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε πως «εμείς ζητάμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας στον εμπορικό ιστό της πόλης, καθώς έχουμε περιστατικά με «καταδρομικές» επιχειρήσεις δραστών σε εμπορικά της πόλης οι οποίοι σπάζουν βιτρίνες και σε ελάχιστα λεπτά προσπαθούν να αρπάξουν, ό,τι βρουν μπροστά τους, όπως τα λιγοστά χρήματα που είναι στα ταμεία. Στην αντίληψή μου έχουν υποπέσει τέσσερα περιστατικά διαρρήξεων το τελευταίο τρίμηνο, ενώ υπάρχουν και αρκετά περιστατικά σε επιχειρήσεις take away. Ως εκ τούτου οι έμποροι νιώθουν μεγάλη ανασφάλεια».
Η εμπορική αγορά έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά της, ενώ ισχύει και το εορταστικό ωράριο. Μεθαύριο Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.
Όπως τόνισε ο κ. Οντόπουλος «Οι έμποροι ανέμεναν χθες την καταβολή των συντάξεων, των επιδομάτων και των δώρων για να «ζεστάνουν» την κατανάλωση, ενώ σημείωσε πως η περασμένη Κυριακή που ήταν ανοικτά τα καταστήματα, υπήρχε μια κινητικότητα, όχι όμως αυτή που αναμένεται να υπάρξει μεθαύριο Κυριακή παραμονή Χριστουγέννων και η επόμενη παραμονή της Πρωτοχρονιάς που παραδοσιακά θεωρούνται οι καλύτερες μέρες του χρόνου για την κατανάλωση».
Και συμπλήρωσε πως «Είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά φέτος, ενώ βοηθά και ο καλός καιρός. Επίσης έχει υπάρξει και αρκετή διαφήμιση για την προσέλκυση επισκεπτών που και αυτοί συμβάλλουν με τις αγορές που κάνουν».

Share
Ετικέτες: έμποροι

Πρόσφατα άρθρα

Άγρια επίθεση σε γυναίκα σε διόδια από τρεις άνδρες

Άγριο επεισόδιο στα διόδια του Ελαιώνα στο Αίγιο, με θύμα μια νεαρή γυναίκα, το βράδυ…

22 Δεκεμβρίου 2023

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν τα τακτικά και έκτακτα επιδόματα για τον μήνα Δεκέμβριο,…

22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΦΛΕΣΣΑ

Με τη συμπλήρωση σαράντα ημερών από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, προγιαγιάς, αδελφής…

22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝΙΩΤΟΥ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και…

22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΝΘΗΣ ΡΙΖΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της αγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και…

22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΛΙΩΤΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, αδελφού και θείου…

22 Δεκεμβρίου 2023