Τοπικά

Οι εκπαιδευτικοί για το επεισόδιο στο Γυμνάσιο Αγριάς

Ο Διευθυντής & Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Γυμνασίου Αγριάς με ανοιχτή επιστολή τους ζητούν την αποκατάσταση σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετκά με επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή τους:

με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας με βαρύγδουπους τίτλους για “άγριο ξύλο”μεταξύ μαθητών στο γυμνάσιο Αγριάς» και άλλα παρόμοια.
Μας προκάλεσε μεγάλη θλίψη το γεγονός ότι η δημοσιογραφία πλέον φαίνεται να αναπαράγει ειδήσεις χωρίς να τις διασταυρώνει, όπως οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας απαιτούν, προβαίνοντας σε δημοσιεύματα που αλιεύονται από αμφιβόλου εγκυρότητας αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο το θέμα πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς έγινε αναπαραγωγή της είδησης σε ποικίλα ηλεκτρονικά, έντυπα και τηλεοπτικά μέσα πανελλήνιας εμβέλειας με τρόπο που θα μπορούσε να αποτελέσει “μελέτη περίπτωσης” σε σχολές δημοσιογραφίας.
Ο Σύλλογος των καθηγητών εξέτασε ενδελεχώς το ζήτημα και εντόπισε τους μαθητές που διαπληκτίσθηκαν εκτός του χώρου του σχολείου και μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος. Στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους γονείς τους και από τη συζήτηση προέκυψε ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό, που, βέβαια, καταδικάζεται. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν υπήρχε “απερίγραπτο σκηνικό βίας” ούτε “άγριο ξύλο”, αντίθετα, ήταν ένα συμβάν από αυτά που αντιμετωπίζονται με παιδαγωγική ευαισθησία στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Επομένως, οι διαστάσεις που δόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αδικούν το σχολείο μας.
Θεωρούμε περιττό να διαψεύσουμε ότι το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη καθηγήτριας του σχολείου μας χωρίς αυτή να αντιδράσει. Ακόμη, είναι αυτονόητο ότι πρώτιστο μέλημά μας, εκτός από την διδασκαλία και την μάθηση είναι η αγωγή και η συμπεριφορά των μαθητών/τριών. Γι’ αυτό στο σχολείο μας δεν είχαμε ποτέ περιστατικά βίας, που απασχολούν ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό την κοινωνία μας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

φωτό αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το