Τοπικά

«Οι εκλογές θα γίνουν στο σημείο που ο κ. Τσίπρας θεωρήσει ότι θα τις κερδίσει”

Η ανάπτυξη είναι πολύ μακριά για την Ελλάδα, σε μια περίοδο που το διεθνές περιβάλλον είναι ασταθές με πρωταγωνιστές στη γειτονιά μας, την Ιταλία και την Τουρκία, επισήμαναν σήμερα από το Βόλο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Σωτήρης Ζαρμπαλάς που επισκέπτονται τη Μαγνησία και συναντήθηκαν με παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς. Τόνισαν ότι το ΚΙΝΑΛ θα κατεβάσει αυτόνομα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως με σεβασμό  στη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι μπορεί να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές φωνές στο Κίνημα, όμως στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα, η αντιμετώπιση είναι ενιαία.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι τα προβλήματα της Μαγνησίας είναι παρόμοια με αυτά της υπόλοιπης χώρας, όπως τα περιέγραψαν οι φορείς, με κυριότερο αυτό της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων. Τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι πολύ μακριά και δεν έχει καμία σχέση με το αφήγημα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Το ζητούμενο όμως είναι να μην πάνε στράφι οι θυσίες του ελληνικού λαού».

Αυτό θα ήταν εγκληματικό να συμβεί από μία αστοχία από τον τρόπο που αυτή κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα. Το διεθνές περιβάλλον είναι ασταθές Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να χειριστεί με σοβαρότητα αυτά που πήρε από του Έλληνες και δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα μισά μέχρι τώρα χρόνια της κρίσης, τα διαχειρίστηκε εκείνη». Τόνισε την ανάγκη αύξησης της απασχόλησης, την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να αποκατασταθεί το χαμένο ΑΕΠ, κάτι που είναι εφικτό να γίνει μέσα στην ίδια γενιά της κρίση, αρκεί να υπάρξουν ανάλογες πολιτικές. Σημαντικό είναι δε είπε να χτιστεί ένα κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται την αξιοπρέπεια άλλων, να προστατευθούν οι αδύναμες οικονομικά ομάδες και να υπάρχει ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. Από την πλευρά του ο κ. Ζαρμπαλάς τόνισε ότι η στασιμότητα που βιώνει η Μαγνησία τη βιώνει και όλη η χώρα, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια «που είναι ανεπαρκής και τυχοδιωκτική. Οι συμπολίτες μας κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνονται. Η ρητορική μπορεί να είναι αναπτυξιακή αλλά είναι υφεσιακή  η πρακτική και εσωστρεφής κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για νέους, πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό καθώς υποβαθμίζεται καθημερινά το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Εμείς οργανώνοντας ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θα εξετάσουμε πως θα διανεμηθεί ο πλούτος και θα φροντίσουμε να υπάρξει ένα σύστημα κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό και αναπτυξιακό πάνω από όλα.

Ο κ. Χρυσοχοίδης παραδέχθηκε ότι στο Κίνημα υπάρχουν ποικίλες και ποικιλόχρωμες απόψεις, πολιτικές τάσεις και κόμματα και μεμονωμένες τάσεις από διαφορετικές αφετηρίες. Τόνισε όμως ότι στα μεγάλα ζητήματα στρατηγικής, τα οποία αφορούν την πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες, διαυγείς και κρυστάλλινες. Τόνισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ για το Σκοπιανό είναι καθαρή και ζητά να υπάρξει λύση στο θέμα. «Η λύση του Μακεδονικού ενισχύει τον κ. Ζάεφ που είναι όμως καλύτερη περίπτωση από τον κ. Γκρουέφσκι και την διεφθαρμένη κυβέρνησή του. Για να είμαστε καθαροί δεν θεωρώ ότι το Σκοπιανό είναι το ζήτημα που θα καθορίσει τις μελλοντικές σχέσεις στα Βαλκάνια και τη σταθερότητα. Δεν μπορούμε  όμως σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουμε μακεδονική εθνότητα ή γλώσσα, θα είναι εγκληματικό», εξήγησε.

Εκτίμησε ότι οι εκλογές πλησιάζουν καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαρκούς τριβής και διάφορα παίγνια που παίζονται στο πολιτικό ή παραπολιτικό πεδίο. «Θεωρώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στο σημείο εκείνο που ο κ. Τσίπρας θα θεωρήσει ότι θα τις κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση, ούτως η άλλως οδηγούμαστε σε εκλογές και ο  χρόνος μαζεύτηκε», τόνισε. Τέλος υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει λάβει απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, αλλά με σεβασμό στις επιθυμίες των πολιτών κατά τόπους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το