Ελλάδα

Οι εκδορές στο πρόσωπο των Μαλένας και Ίριδας «έγιναν πριν πεθάνουν» – Ο ιατροδικαστής Καρακούκης για την υπόθεση της Πάτρας

Για στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση μίλησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, αναφερόμενος στον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα -με κατηγορούμενη τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έδωσε απαντήσεις και στις αιχμές που αφήνει εναντίον του ιδίου και του Νίκου Καλόγρηα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Οι εκδορές «έγιναν όσα βρίσκονταν στη ζωή»
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας έγιναν «όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή». Ωστόσο, ο κ. Καρακούκης δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες αφού αναμένεται η δίκη.

Όπως πρόσθεσε, «εκτός από το φωτογραφικό υλικό και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου».

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δεν λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να προσδιορίσουμε τη συγκεκριμένη που προκάλεσε το θάνατο. Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», συμπλήρωσε.

Για όσα έχει πει ο κ. Κούγιας για τον ίδιο και άλλους συναδέλφους του δήλωσε:

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν συνηγορούν γι’ αυτό».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το