Τοπικά

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Π.Θ. ζήτησαν από τον ΟΑΕΔ να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το επίδομα ανεργίας 

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά την πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησαν κατά την περίοδο των γιορτών, συνεχίζουν τον αγώνα τους με κύριο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Σήμερα εκπρόσωποι του Σωματείου Καθαριστριών/ων νομού Μαγνησίας, μαζί με αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές-εκπροσώπους σωματείων και φορέων της πόλης του Βόλου, επισκέφθηκαν τα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ.


Επικαλούμενοι τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τη διακοπή των συμβάσεών τους, αλλά και της πολυήμερης απεργίας, ζήτησαν από την Διευθύντρια του ΟΑΕΔ να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (οφειλές προς Εφορία, ΔΕΑΥΜΒ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ).
Μάλιστα αρκετοί από αυτούς που έχασαν το μοναδικό τους εισόδημα μετά την απόλυση, είναι από μονογονεϊκές οικογένειες ή ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν μέσα στην οικογένεια, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο δύσκολο να πληρώσουν όχι μόνο τους οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας αλλά και να καλύψουν βασιές ανάγκες για την καθημερινή τους επιβίωση.


Στο μεταξύ, συνεχίζονται καθημερινά οι εξορμήσεις μελών της Διοίκησης στους χώρους εργασίας, με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των συναδέλφων τους για την απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το