Κόσμος

Οι Anonymous απειλούν την αστυνομία της Μινεάπολις με αποκαλύψεις για τη δολοφονία του George Floyd

Η γνωστή συλλογικότητα των χάκερ Anonymous έκαναν παρέμβαση για τα γεγονότα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και για τις συνθήκες που οδήγησαν στη δολοφονία του George Floyd. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα κατηγορούν το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολις για συστηματική βία κατά των πολιτών αλλά και για περιπτώσεις διαφθοράς με εμπλεκόμενους κορυφαίους αξιωματικούς αλλά και θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας.

Το βίντεο με το αιχμηρό μήνυμα δημοσιεύτηκε σε μια σελίδα των Anonymous στο Facebook με 11 εκατομμύρια ακολούθους. Επιρρίπτουν ευθύνες συνολικά στην αστυνομία της Μινεάπολις: «Οι άνθρωποι πέρασαν πολλά από αυτή τη διαφθορά και τη βία από έναν οργανισμό που έχει υποσχεθεί να τους κρατήσει ασφαλείς», λέει ο μασκοφόρος αφηγητής. Η ομάδα ισχυρίζεται πως η αστυνομική δύναμη υπάρχει για να «εκτελέσει τη βούληση της εγκληματικής τάξης».

Οι διαμαρτυρίες στη Μινεάπολις ενάντια στη δολοφονία του George Floyd έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι ο Ντέρεκ Τσάβιν, ο αστυνομικός της Μινεάπολις που μαγνητοσκοπήθηκε με το γόνατο του στο λαιμό του Φλόιντ, συνελήφθη την Παρασκευή και κατηγορήθηκε για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού. «Δυστυχώς, δεν εμπιστευόμαστε τον διεφθαρμένο οργανισμό σας να αποδώσει δικαιοσύνη, επομένως θα αποκαλύψουμε τα πολλά εγκλήματά σας στον κόσμο», αναφέρει ο μασκοφόρος εκπρόσωπος των Anonymous.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το