Τοπικά

Οφειλές 3 εκ.ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Στα 3.000.000 ευρώ ανέρχονται προς τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου οι οφειλές των δημοτών, που αναμένουν νέα ρύθμιση για εξόφληση των οφειλών. Η κρίση έχει αναγκάσει τους δημότες να κάνουν στάση πληρωμών προς τον Δήμο, καθώς ουσιαστικά πληρώνουν λίγοι.
Μάλιστα πριν τρία χρόνια οι οφειλές των δημοτών κινούνταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, αλλά δυστυχώς η κρίση γιγάντωσε την ανέχεια και την οικονομική αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Και επειδή οι περισσότεροι κάτοικοι στο Ανατολικό Πήλιο είναι και αγρότες, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα αυξημένα ποσά για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου και εκεί πάλι με δυσκολία μπορούν να ανταποκριθούν.
Η κατάσταση περιγράφεται ως δραματική, αφού στα χωριά η κρίση τώρα έχει δείξει για τα καλά τα δόντια της, όταν στην πόλη τα αποτελέσματα έχουν γίνει εμφανή εδώ και μερικά χρόνια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά θέματα κ. Απόστολος Σουλδάτος επισήμανε πως «οι οφειλές σε νερό ύδρευσης και άρδευσης, σε τέλη και όλα τα άλλα είδη χρεώσεων, αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ. Ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει και περιμένει, πότε θα υπάρξει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για να μπορεί να εξοφλεί μέσα από δόσεις που θα αγγίζουν ακόμη και τις 100. Επίσης αναμένεται διάταξη, όπου κάποιος θα πληρώσει όλο το ποσό τοις μετρητοίς, δεν θα καταβάλλει και τις προσαυξήσεις».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τρία χρόνια οι συνολικές οφειλές των δημοτών προς τον Δήμο άγγιζαν το 1.700.000 ευρώ, ωστόσο μέσα σε αυτό κρίσιμο χρονικό διάστημα εκτινάχθηκαν στα 3.000.000 ευρώ. Βέβαια και πριν τρία χρόνια υπήρχαν ευνοϊκές ρυθμίσεις, αλλά και πάλι οι πολίτες με δυσκολία ανταποκρίνονταν.

Το ζήτημα είναι πόσα ποσά από τα 3.000.000 ευρώ μπορεί αν εισπράξει πλέον ο Δήμος, ακόμη και αν προωθηθούν για εφαρμογή οι ρυθμίσεις από την κυβέρνηση.
όπως αναφέρουν παράγοντες, οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και πληρώνουν για τα αναγκαία.
Είναι αξιοσημείωτο, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες πως οι κάτοικοι έχουν αραιώσει τις επισκέψεις τους ακόμη και στα καφενεία σκεπτόμενοι να δώσουν το ένα με δύο ευρώ για τον καφέ.
Συμπληρώνουν μάλιστα πως, αν η κρίση στις πόλεις εμφανίστηκε από το 2011, στα χώρια, τώρα εκδηλώνεται πιο έντονα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το