Τοπικά

ΟΕΒΕΜ: Συστημική τράπεζα εκβιάζει τους επαγγελματίες του Βόλου

Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει σε επαγγελματίες της αγοράς του Βόλου η κίνηση συστημικής Τράπεζας να ζητήσει την ανανέωση των POS εν μέσω πανδημίας.  Η ανανέωση είναι μια κοστοβόρα διαδικασία και η τράπεζα, σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ , εκβιάζει τους επαγγελματίες πως θα προχωρήσει σε μπλοκάρισμα των μηχανημάτων.  Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ, μια  από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες απαιτεί από επαγγελματίες να αναβαθμίσουν το POS είτε με ενοικίαση είτε με αγορά καινούργιου μηχανήματος με ποσό που κυμαίνεται από 90 μέχρι 180 ευρώ συν ΦΠΑ.
Επίσης απαιτεί από τους Επιχειρηματίες και τους χρεώνει τη συντήρηση του μηχανήματος που κυμαίνεται από 7 μέχρι 10 ευρώ το μήνα. Επιπλέον επιβάλλει στον Επαγγελματικό λογαριασμό έξοδα διαχείρισης 3 ευρώ το μήνα. Μιλάμε για ένα συνολικό κόστος της τάξεως από 190 μέχρι 300 ευρώ, το οποίο εν μέσω πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές μόνο λίγες μέρες, είναι ένα πολύ σημαντικό κόστος γι’ αυτές.
Να σημειώσουμε δε, ότι η προμήθεια που κρατείται σε κάθε συναλλαγή αγγίζει το 1,3% όταν οι τράπεζες τοκίζουν τα χρήματα 0,10%.  Ο εκβιασμός αυτός έχει και χρονικό ορίζοντα καθώς επιβάλλει στους επιχειρηματίες να αποφασίσουν και να πληρώσουν μέσα σε λίγες μέρες, αλλιώς θα τους μπλοκάρουν τα μηχανήματα POS.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών – Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εκφράζει την αγανάκτηση των Επαγγελματιών γι’ αυτές τις πολιτικές των τραπεζών, οι οποίες στις δύσκολες εποχές στηρίχθηκαν από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού και θα έπρεπε σήμερα να στηρίξουν και αυτές με τη σειρά τους τον επιχειρηματικό κόσμο. Μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και ένα χρόνο υγειονομικής κρίσης, οι επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη των Τραπεζών και την Προστασία των Κυβερνόντων, και όχι τέτοιες τακτικές που παραπέμπουν σε εκβιασμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το