Τοπικά

ΟΕΒΕΜ: Νέες δράσεις χρηματοδότησης για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Δράσεις για την ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, με διαφορετική στόχευση η καθεμία, δημοσιεύτηκαν στις 19 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που κοινοποίησε και η ΟΕΒΕΜ, η «πρώτη δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. €, στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Η δράση αφορά επενδυτικά σχέδια από 20.000€ έως 200.000€ και επιδοτεί από 50% έως 65% τις δαπάνες που περιλαμβάνονται σε αυτά. Τα επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης πρέπει να αφορούν κατά προτεραιότητα στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας:
1. Αγροδιατροφή, Βιομηχανία Τροφίμων. 2. Ενέργεια. 3. Εφοδιαστική Αλυσίδα. 4. Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ). 5. Περιβάλλον. 6. Τουρισμός. 7. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). 8. Υγεία. 9. Υλικά, Κατασκευές.
Η δεύτερη δράση Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. €, στοχεύει επίσης στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται όμως αποκλειστικά στους τρεις ακόλουθους τομείς:
1. Λιανικό εμπόριο, 2. παροχή υπηρεσιών εστίασης, 3. παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας.
Η δράση αυτή αφορά επενδυτικά σχέδια από 10.000€ έως 150.000€ και επιδοτεί κατά 50% τις δαπάνες που περιλαμβάνονται σε αυτά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το