Τοπικά

«Οδύσσεια» για τρεις μαθητές από νησί Τρίκερι

Τη δική τους «Οδύσσεια» για να μεταβούν στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο Τρίκερι, ζουν οι τρεις μαθητές που ζουν μόνιμα στο νησί Τρικέρων, καθώς φέτος δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με θαλάσσιο ταξί.
Μέχρι και πέρυσι οι μαθητές μεταφέρονταν από το νησί Τρικέρι στον Αλογόπορο με θαλάσσιο ταξί και μετά οδικώς στα σχολεία του Τρικερίου. Φέτος, λόγω του χαμηλού ποσού που δίνει η πολιτεία, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία της μετακίνησής τους και οι ίδιοι είναι εγκλωβισμένοι.

 
Για το θέμα έχει ενημερώσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας τους αρμόδιους φορείς, ενώ έγγραφο στον Δήμο Νοτίου Πηλίου απέστειλε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με το οποίο ζητεί να διαθέσει τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για να μεταφέρονται οι μαθητές και να παρακολουθούν τα μαθήματα.

 
Όπως τόνισε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης «ο μαθητής του Γυμνασίου διαμένει αυτές τις ημέρες στο χωριό για να μπορεί να πηγαίνει στο Γυμνάσιο, ενώ οι άλλοι δύο μαθητές Δημοτικού αδυνατούν να μετακινούνται από το νησί και έτσι δεν παρακολουθούν μάθημα μέχρι στιγμής ή το έχουν κάνει ελάχιστες ημέρες».
Στο έγγραφο της Δευτεροβάθμιας προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου αναφέρεται πως «μαθητής του Γυμνασίου Τρικερίου του οποίου η μόνιμη κατοικία βρίσκεται στο νησί Τρίκερι, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα μετακίνησης από και προς το σχολείο του πράγμα που δρα απαγορευτικά στην παρακολούθηση των μαθημάτων του. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο σχετικός διαγωνισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας βασισμένη στην ΚΥΑ23001/2013 αναφορικά στη μίσθωση θαλάσσιου ταξί για το δρομολόγιο Νησί Τρίκερι-Αλογόπορος-Νησί Τρίκερι έχει αποβεί άκαρπος. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούνται ενέργειες επίλυσης του προβλήματος οι οποίες αφενός μεν καθυστερούν ενώ ο μαθητής υπολείπεται στη φοίτησή του και αφετέρου δεν είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία της έκβασής τους. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε προσωπικά να επιδείξετε για άλλη μια φορά την ευαισθησία σας προς τη μαθητιώσα νεολαία και αξιοποιώντας τη θέση σας ως Δημάρχου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ασφαλούς μετακίνησης του μαθητή μας, υπερβαίνοντας υπευθυνότητες και αρμοδιότητες που η νομοθεσία σα αποδίδει. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και δύο μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας τόνισε πως έχει αποστείλει έγγραφο στον υπουργό Παιδείας γι’ αυτό θέμα και αναμένει απάντηση για να συνδράμει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη στη Βραζιλία: Έκοψε με ξυράφι το μόριο του συζύγου της – Το πέταξε στην τουαλέτα αφού το φωτογράφησε

Μια γυναίκα από τη Βραζιλία έκοψε το μόριο του συζύγου της και το πέταξε στην…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη εργασιών ανάπλασης του κέντρου της Αργαλαστής

  Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του κέντρου της Αργαλαστής και ταυτόχρονα γίνεται αντικατάσταση των παλαιών…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημαίνων στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας…

27 Δεκεμβρίου 2023

“Η προσφορά της Σοφίας Ιωάννου θα αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στην ιστορία του Νοσοκομείου της πόλης μας”

Ο Διοικητής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» εκφράζουν τα θερμά…

27 Δεκεμβρίου 2023

Έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή της η σκυλίτσα Ρόουζ βρέθηκε να ζει στην άγρια φύση στο Σάσεξ της Βρετανίας

Για πάνω από έξι χρόνια ήταν εξαφανισμένη η σκυλίτσα Ρόουζ, η οποία βρέθηκε ζωντανή το…

27 Δεκεμβρίου 2023

Η περιζήτητη θέση απομακρυσμένης εργασίας που πληρώνει έως και 250 δολ./ώρα και δεν απαιτεί πτυχίο

Τo ψηφιακό μάρκετινγκ «άνθισε» κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, καθώς η υγειονομική κρίση κράτησε…

27 Δεκεμβρίου 2023