Τοπικά

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για την ανάγκη εμβολιασμού των μελών του: Ζητιανεύοντας τα αυτονόητα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι οι οδοντίατροι βρέθηκαν εκτός της πρώτης φάσης του προγράμματος εμβολιασμού που αφορούσε τους Υγειονομικούς.

Όπως λένε οι οδοντίατροι της Μαγνησίας, “είμαστε ο ιατρικός κλάδος στον οποίο δόθηκε εντολή τον Μάρτιο του 2020 να ακολουθήσει πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης στην καθημερινότητα του, αναζητώντας μέτρα ατομικής προστασίας δυσεύρετα έως ανύπαρκτα, με μεγάλο προσωπικό οικονομικό κόστος που βαραίνει μέχρι και σήμερα την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος. Στηρίξαμε την οδοντιατρική περίθαλψη σε περιόδους πανδημίας διακινδυνεύοντας την υγεία μας και υποστηρίζοντας την οδοντιατρική περίθαλψη σχεδόν στο εκατό τοις εκατό, αποσυμφορίζοντας το δημόσιο σύστημα υγείας όπου οι ανάγκες ήταν αυξημένες και έπρεπε να αντιμετωπιστούν οι νοσούντες από τον Covid-19. Αρκετοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να απέχουν από τα ιατρεία τους για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους λόγω βεβαρημένης κατάστασης υγείας”.

Επισημαίνεται πως, παγκοσμίως είναι αποδεκτό ότι το οδοντιατρικό λειτούργημα βρίσκεται ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα, για την υγεία του οδοντιάτρου αλλά και για την διασπορά του ιού, λόγω του αερολύματος που προκαλείται σε διάφορες οδοντιατρικές εργασίες.
Παρά ταύτα οι υπεύθυνοι του προγράμματος εμβολιασμού θεώρησαν ότι δεν είναι απαραίτητο να οι οδοντίατροι να βρίσκονται μεταξύ των πρώτων, που θα εμβολιαστούν, παρά το γεγονός ότι είναι μέσα στους πρώτους που πιθανόν να έρθουν σε πρώτη επαφή με τον ιό.

Η ανεύρεση των στοιχείων των οδοντιάτρων από το σύστημα είναι εφικτή μέσω του ΗΔΙΚΑ , λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς και μέσω του συστήματος της ΑΑΔΕ.

Θεωρώντας, ότι το κράτος θέλει να προστατέψει όλους τους πολίτες του, η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημά του και να διορθώσει την παράλειψη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το