Τοπικά

Οδηγός αστικού λεωφορείου στον Βόλο παρέσυρε ποδηλάτη και καταδικάστηκε

Kατηγορούταν ότι είχε παρασύρει με το αστικό λεωφορείο, το οποίο οδηγούσε, έναν 42χρονο ποδηλάτη, που είχε τραυματιστεί ελαφριά και χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατηγορούμενος ήταν ένας 43χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου, που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο και μη σύννομη συμπεριφορά μετά το ατύχημα.

Ο 43χρονος κατηγορούταν ότι στις 15  Σεπτεμβρίου του 2015, στη λεωφόρο Ειρήνης στη Νέα Ιωνία, είχε παρασύρει και είχε τραυματίσει ελαφριά τον 42χρονο ποδηλάτη, με αποτέλεσμα χθες το Δικαστήριο να τον κρίνε ένοχο και να του αφαιρέσει και την άδεια ικανότητας οδήγησης για τρεις μήνες.
Ο 42χρονος κατηγορούταν ότι ενώ έκανε προσπέραση από αριστερά με το λεωφορείο τον ποδηλάτη, ο τελευταίος είχε παρασυρθεί από το όχημα, από τη δεξιά του πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει από το ποδήλατό του, και να τραυματιστεί ελαφριά.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του 43χρονου οδηγού φέρεται να υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι ο ποδηλάτης μάλλον τρόμαξε και έπεσε από το δίκυκλο, ενώ μία μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι δεν είχε δει τι ακριβώς είχε συμβεί, αλλά είχε δει τον ποδηλάτη πεσμένο στο οδόστρωμα και μάλλον ο οδηγός δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί.
Ο παθών φέρεται να κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι πάσχει από επιληψία και ότι μετά την πτώση του ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε σταματήσει και είχε συνεχίσει την πορεία του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το