Κόσμος

Οδηγός ασθενοφόρου σταμάτησε να βοηθήσει ηλικιωμένη και πήρε κλήση

S/W Ver: 99.13.11R

Πρόστιμο ύψους 120 ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ο οδηγός ενός ασθενοφόρου καθώς η τροχαία του έκοψε κλήση όταν σταμάτησε στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου, κοντά στη Λισαβόνα, προκειμένου να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε μια 80χρονη ασθενή.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης το ασθενοφόρο, που ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία του Ομπίντος, παρέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα για να την μεταφέρει σε νοσοκομείο της Λισαβόνας. Η 80χρονη είχε υποστεί θρόμβωση και κάποια στιγμή, κατά τη μεταφορά της, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Το ασθενοφόρο σταμάτησε ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να την φροντίσουν καλύτερα, όμως παρά τις προσπάθειές τους, λίγο αργότερα υπέκυψε.

Οι διασώστες κάλεσαν την αστυνομία για να δηλώσουν τον θάνατο και άκουσαν κατάπληκτοι τους αστυνομικούς να λένε στον οδηγό ότι είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας γιατί στάθμευσε… παράνομα, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις συνθήκες που αντιμετώπιζε, όπως κατήγγειλε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ομπίντος, Κάρλος Σίλβα.

Ο οδηγός πλήρωσε αμέσως το πρόστιμο. Ωστόσο, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, η αστυνομία παραδέχτηκε την επομένη ότι έκανε λάθος και αποφάσισε να ακυρώσει την κλήση.

πηγή www.newsbeast.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το