Η Απτυχίωτη

Ωδή σεξιστικού παραληρήματος

klimaktirios volos

Μετά από την συνέντευξη τύπου – ωδή σεξιστικού παραληρήματος, περί κλιμακτηρίου γυναικών… αναγκαστήκαμε να το ψάξουμε και τα αποτελέσματα της ερευνάς μας δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους άντρες που περνούν κι αυτοί κλιμακτήριο και σε κάθε περίπτωση μάλλον δείχνει να είναι χειρότερη απ΄ αυτή των γυναικών…

Κύριοι… ενημερωθείτε:

Γράφει η ψυχολόγος Άννα Καλλιέρου:

Οι άνδρες βιώνουν και αυτοί κλιμακτήριο με:

1.συχνές αδιαθεσίες

2.αυξημένη εριστικότητα

3.κατάθλιπτική διάθεση

4.ξαφνικές εξάψεις

5.αϋπνίες

6.διαταραχή της συγκέντρωσης

7.κενά μνήμης και εναλλαγές στη διάθεση

8.πονοκεφάλους και εφίδρωση

Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορούν να του δημιουργήσουν μια παροδική απώλεια στύσης ή έλλειψη επιθυμίας.

Πώς αντιμετωπίζουν οι άνδρες την κλιμακτήριο;

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι περισσότεροι άνδρες δε μιλούν γι’ αυτό το θέμα και κρύβουν την αλήθεια. Είναι εκπληκτικό το πόσο ευάλωτοι είναι οι άνδρες όταν αισθάνονται ότι τα προσόντα που τους έδιναν ως τώρα τα μέσα για σεξουαλική κατάκτηση των γυναικών, αρχίζουν σταδιακά να τους εγκαταλείπουν. Γι’ αυτό, πολλοί παντρεμένοι άνδρες, για να δικαιολογήσουν τη δική τους σεξουαλική κάμψη, που τη θεωρούν προσβλητική, αφήνουν αιχμές για την εμφάνιση και τη θηλυκότητα της συζύγου τους, που πλέον δεν τους εγείρει την επιθυμία για σεξ. Άλλοι αποδίδουν την κάμψη αυτή σε κορεσμό από τη σχέση τους και επιθυμούν να αλλάξουν σύντροφο.

Πώς επηρεάζει η κλιμακτήριος την ψυχική διάθεση του άνδρα;

Αυτή η σεξουαλική κατάπτωση μπορεί συχνά να βοηθηθεί ιατρικά, αν ο εγωισμός του άνδρα του επιτρέψει να συνειδητοποιήσει το πρόβλημά του. Είναι πολύ πιο εύκολο να προλάβει ένας άνδρας την κλιμακτηριακή του κάμψη, παρά να τη διορθώσει. Πολλές φορές η ελάχιστη μείωση της σεξουαλικής επάρκειας μπορεί, αν παραβλεφθεί, να δηλητηριάσει τον ψυχισμό ενός άνδρα. Όσο αργήσει να ζητήσει ιατρική βοήθεια ή να κάνει υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής του, τόσο δυσκολότερο είναι να τον βοηθήσει ένας ειδικός για να ξαναβρεί το σεξουαλικό του σφρίγος. Αν όμως ένας άνδρας συνηθίσει στην ιδέα της ανικανότητας, είναι πολύ δύσκολο να του την αλλάξει ο ειδικός γιατρός.

Όταν ο άνδρας νιώσει σεξουαλικά αδύναμος; Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε σεξουαλική ανικανότητα;

Η σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα είναι το βαρόμετρο της γενικής υγείας του άνδρα. Εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μέχρι τώρα ενοχοποιούνταν για την ανικανότητα των ανδρών, οι ερευνητές του θέματος αυτού, αποδίδουν το 80% της ανικανότητας και σε άλλους παράγοντες:

Το τσιγάρο. Θεωρείται από τις πιο βασικές αιτίες της σεξουαλικής ανικανότητας. Καταστρέφει τα λεπτά αγγεία του πέους, ώστε να δεχτούν τη ροή του αίματος κατά τη στύση.

Η χοληστερίνη. Συνδέεται στενά με τη σεξουαλική ανικανότητα, γιατί δηλώνει έλλειψη σωστής διατροφής και άσκησης.

Τα φάρμακα. Σε περίπτωση καρδιακών παθήσεων, διπλασιάζεται ο κίνδυνος της ανικανότητας. Επίσης τα φάρμακα για την κατάθλιψη μειώνουν την επάρκεια της στύσης.

Το αλκοόλ. Σε χρόνια χρήση, δολοφονεί τη σεξουαλική ικανότητα. Αντίθετα, δυο ποτηράκια αλκοόλ χαλαρώνουν τους μυς, μειώνουν το άγχος και βοηθούν στον ερεθισμό και στη στύση.

Το στρες. Αν προκαλείται από τον ερχομό και μόνο της ανδρικής κλιμακτηρίου, σημαίνει αλλαγή της ανδρικής συμπεριφοράς. Τρεις είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν: αύξηση της κατάθλιψης, αύξηση του θυμού και επιθετικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο βιβλίο “Άνδρας αυτός ο άγνωστος¨ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το