Τοπικά

Οχημα ανάπτυξης ο τουρισμός στη Τσαγκαράδα – Σύνθημα νίκης έστειλαν οι κάτοικοι στην ομιλία της Μαρίας Σαμαρά

Τις μεγάλες προοπτικές της Τσαγκαράδας που με την αρχοντιά και τον κοσμοπολιτισμό της είναι ξακουστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανέδειξε στην προεκλογική της ομιλία χθες η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά δίνοντας έμφαση στον τουρισμό και καταθέτοντας συγκεκριμένα μέτρα δράσης.
Παρουσία πολλών δημοτών και υποψήφιων δημοτικών και τοπικών συμβούλων η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» μιλώντας στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλες τις δράσεις που θα υλοποιηθούν για την αξιοποίηση του τουριστικού αποθέματος και την αναβάθμιση των υποδομών, ενώ έδωσε έμφαση και στην στήριξη των παραγωγών.
Η ίδια είπε πως «η Τσαγκαράδα με ευθύνη της δημοτικής αρχής χάθηκε το σημαντικότερο έργο στρατηγικής σημασίας της τελευταίας δεκαπενταετίας για τη περιοχή του παραλιακού μετώπου ενότητας Μουρεσίου και της κοινότητας Τσαγκαράδας το έργο του βιολογικού καθαρισμού που αν και εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η σημερινή και απερχόμενη το έχασε, καθώς απεντάχθηκε με αποκλειστικά δική της ευθύνη. Για την ανάπλαση Πλατείας Αγίας Παρασκευής είπε πως ένα έργο έτοιμο από τη προηγούμενη δημοτική αρχή (350.000 ευρώ) μοναδικό έργο ΕΣΠΑ που βρήκε το έχασε με αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Έργα υποδομής

Για τα έργα υποδομής στην Τσαγκαράδα η κ. Σαμαρά ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού της Τσαγκαράδας στα σημεία όπου υπάρχουν σοβαρές ζημιές (πλημμύρες 2018) (Αγιο Σπυρίδωνα, Καραβοστασιά και αλλού),
Διεκδίκηση για εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και εκτέλεση για έργα αποκατάστασης εσωτερικής οδοποιϊας στον οικισμό της Τσαγκαράδας και των οδικών συνδέσεων με τις παραλίες του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας.
Αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στις σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο, Λύκειο Τσαγκαράδας και Νανοπούλειο Δημοτικό σχολείο). Αποκατάσταση του οδικού δικτύου που ενώνει τον Αγιο Ταξιάρχη με την Αγία Κυριακή. Συντήρηση και αποκατάσταση της στέγης του δημαρχείου Τσαγκαράδας και βαφή του κτιρίου του δημαρχείου. Δημιουργία χώρου άθλησης στο δημοτικό σχολείο.

Ο τουρισμός

Για τον τουρισμό η κ. Σαμαρά δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων στα εξής:
-Η Λειτουργία τουριστικού γραφείου ( info) στη Τσαγκαράδα
-Αναβάθμιση ιστοσελίδας στο Δήμο και αξιοποίηση αυτής για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.
-Η έκδοση περιβαλλοντικού- πολιτιστικού χάρτη και οδηγού
-Η οργάνωση και λειτουργία του Αχιλλοπουλείου Πνευματικού κέντρου ως μουσειακού χώρου και χώρου διοργάνωσης εκδηλώσεων .
-Η Δημιουργία Μουσείου φυσικής ιστορίας στο Καρτάλειο
-Η Επισκευή και ο καθαρισμός των λιθόστρωτων διαδρομών και των μονοπατιών.
-Η Αποκατάσταση της βατότητας και η σήμανση στα βασικά μονοπάτια Αγιος Ταξιάρχης –Αγία Παρασκευή – Νταμούχαρη
-Η συνεργασία με το σύλλογο των επαγγελματιών Τσαγκαράδας για τη διεξαγωγή δράσεων εναλλακτικού τουρισμού στο Tsagarada Escape Festival

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές της υγείας θα δοθεί στο περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας, στην ύδρευση με προτεραιότητες τις υδρομαστεύσεις και τη καλλιέργεια των πηγών καθώς και την επαναλειτουργία του συστήματος συναγερμού στη περίπτωση αδειάσματος των δεξαμενών λόγω υπερβολικής κατανάλωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το