Ελλάδα

«Oχι» στο «ξεπούλημα» των λιμανιών λένε οι εργαζόμενοι

limania
Κάλεσμα στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει το «νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος» των λιμανιών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ακυρώνοντας τους σχετικούς διαγωνισμούς και προχωρώντας σε επενδύσεις και προσλήψεις, απευθύνουν με κοινή σημερινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.
Τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομοσπονδιών των εργαζομένων, πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο θα εξετάσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα, το ταμείο θα ενημερώσει με επιστολή τους υποψηφίους επενδυτές για την αλλαγή των όρων του διαγωνισμού, προκειμένου να υποβάλλουν προσφορές για την εξαγορά του 51% του ΟΛΠ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιρτσιόλας τους ενημέρωσε ότι η απόφαση συνέχισης των διαγωνισμών πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης που θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο και ότι η δική του εισήγηση είναι για τον ΟΛΠ είναι η μετατροπή του ποσοστού από το 67% στο 51%, ενώ για τον ΟΛΘ να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών εξέφρασαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και το κάλεσαν να αποσύρει τους «νεκρούς» νομικά και πολιτικά διαγωνισμούς πώλησης, καθώς εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από φορείς του Πειραιά της Θεσσαλονίκης των Δικηγορικών Συλλόγων και των εργαζομένων.

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών καταγγέλλουν στην ανακοίνωσή τους κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για «μεθόδευση στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και του ΟΛΘ καθώς και για απόκρυψη από τον ελληνικό λαό της καταδίκης των χαριστικών φοροαπαλλαγών που συνεχίζει να απολαμβάνει η cosco παρά την καταδικαστική απόφαση της ΕΕ και τις σχετικές ενστάσεις για τη δημιουργία μονοπωλίων».«Το εγχείρημα της πώλησης των μετοχών δεν αποτελεί λιμενική πολιτική αλλά νεοφιλελεύθερο θατσερικό μοντέλο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζει η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», υποστηρίζουν.

Προειδοποιούν παράλληλα για απάντηση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στα λιμάνια».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το