Αθλητισμός

«Όχι στο μπούλινγκ»- Είπαν τα κορίτσια του Μαγνησιακού στο φιλικό με τον Α.Σ. «Βόλος 2004»

Η γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού συνεχίζει να περνά κοινωνικά μηνύματα μέσω του ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά οι «κυανόλευκες» είπαν ένα μεγάλο «όχι» σε μία μάστιγα που αφορά τη νεολαία και συγκεκριμένα τον εκφοβισμό που πολλές φορές καταλήγει στη βία. Πρόκειται για το λεγόμενο μπούλινγκ. «Η βία δεν έχει καμία θέση ανάμεσά μας» δήλωσε στη «Θ» ο τεχνικός των κοριτσιών της βολιώτικης ομάδας Θόδωρος Κατσαμόρας.

Η ψυχολογική και πολλές φορές και σωματική κακοποίηση ασθενέστερων ατόμων και ιδιαίτερα νεαρών από τους λεγόμενους «νταήδες» δεν είναι κάτι το νέο. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε πολλούς χώρους και ακόμη και στο ίδιο το σχολείο μεταξύ συμμαθητών. Μάλιστα στην εποχή μας το μπούλινγκ δείχνει να έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις…

Στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Μαγνησιακού υπάρχει μεγάλη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα και γι’ αυτό προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα στο φιλικό της περασμένης Κυριακής με τον Α.Σ. «Βόλος 2004», το οποίο διεξήχθη στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Συγκεκριμένα, οι «κυανόλευκες» φόρεσαν φανέλες όπου στο μπροστινό μέρος αναγραφόταν στα αγγλικά η φράση «team up to stop bullying». Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει «είμαστε ομάδα μέχρι να σταματήσει ο εκφοβισμός».
Αυτή ήταν μία ακόμη δράση από τις κοπέλες του Μαγνησιακού, που να θυμίσουμε ότι πρόσφατα επισκέφτηκαν το Ορφανοτροφείο και μοίρασαν δώρα στα παιδιά, ενώ για την ενίσχυση του ιδρύματος διοργανώνεται τουρνουά ποδοσφαίρου που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα ίδια τα παιδιά του Ορφανοτροφείου μαζί με ορισμένα από την Ακαδημία του Μαγνησιακού, η Κ13 της Αγίας Παρασκευής και φυσικά οι γυναίκες του Μαγνησιακού που πήραν τη σχετική πρωτοβουλία.

Κατσαμόρας: Να
αποβληθεί η βία
Σχετικά με το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι αθλήτριές του την περασμένη Κυριακή ζητήσαμε τη γνώμη του Θόδωρου Κατσαμόρα. Ο προπονητής των «κυανολεύκων» μας είπε: «Ο Μαγνησιακός είναι ένας σύλλογος που δεν προβάλει μόνο το αθλητικό κομμάτι. Με διάφορες δράσεις του ασχολείται και με κοινωνικά θέματα. Ήδη προετοιμαζόμαστε για το τουρνουά ποδοσφαίρου με το οποίο θα ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο, ενώ την περασμένη Κυριακή στο φιλικό με τον Α.Σ. «Βόλος 2004» είπαμε όλοι ένα μεγάλο «όχι» σε μία σύγχρονη μάστιγα, που είναι το μπούλινγκ.
Είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί μικρά παιδιά και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να σταματήσει. Ας καταλάβουμε ότι η βία δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Πρέπει να αποβληθεί από το σχολείο, τον αθλητισμό και από παντού. Ως σύλλογος προσπαθήσαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την πολύ κακή συνήθεια».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κατσαμόρας μας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω στην εφημερίδα «Θεσσαλία», αλλά και όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις εκδηλώσεις. Ως Μαγνησιακός εννοείται ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με παρόμοιες δράσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το