Τοπικά

«Όχι» στην παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή από το συμβούλιο Διμηνίου – Στήνεται «ραντεβού για ξύλο»

Διμήνι

Κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σχετικά με την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στο Διμήνι για εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, τάχθηκε ομόφωνα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Οι τοπικοί σύμβουλοι ζητούν να μην παραχωρηθεί το κτήριο του Διμηνίου και διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και ούτε τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν πριν τη λήψη της απόφασης.
Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν στην απόφασή τους, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν πριν από κάποιους μήνες και οδήγησαν σε αναβολή προγραμματισμένης εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στον ίδιο χώρο, «επί της ουσίας στήνεται στο Διμήνι ένα ‘’ραντεβού για ξύλο’’. Σε όλο αυτό, ο Δήμος Βόλου όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός και να λειτουργεί αποτρεπτικά, και όχι επικαλούμενος την νομιμότητα, να προσφέρει τον αναγκαίο χώρο ώστε να δρομολογούνται τέτοιου είδους εξελίξεις. Δεν δικαιολογείται καμία ελαφρότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και η όποια παράλειψη ανάγεται σε σκοπιμότητα».
Αναλυτικά η απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Διμηνίου:
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στις 11/11/2015, αποφασίστηκε με τις ψήφους τις ομάδας πλειοψηφίας, η παραχώρηση του κτηρίου του πρώην δημαρχείου Αισωνίας στην Χρυσή Αυγή, στις 21/11/2015, ώστε να γίνει εκεί εκδήλωση του κόμματος.
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου Διμηνίου, χωρίς να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί ο πρόεδρος με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και χωρίς να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη».
Λαμβάνοντας υπόψη τα επεισόδια τα οποία εκτυλίχθηκαν σε ανάλογη προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, στις 24/5/2015, τα οποία τελικά δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή ζητά, ξανά, την παραχώρηση του συγκεκριμένου κτηρίου για λόγους γοήτρου, ενώ είναι επίσης βέβαιο ότι, πάλι για λόγους γοήτρου, η αναμενόμενη αντισυγκέντρωση, η οποία διαφαίνεται ήδη στο διαδίκτυο θα είναι της ίδιας, ή το πιο πιθανό μεγαλύτερης, έντασης.
Επί της ουσίας, διαμορφώνεται στο Διμήνι μία γεωγραφικά εντοπισμένη πολιτική βεντέτα με όρους καθαρής σύγκρουσης, με άλλα λόγια ένα ‘’ραντεβού για ξύλο’’.
Και αυτό θα συμβεί, ξανά, στο κέντρο ενός πυκνά κατοικημένου χωριού, όπου εκτός του κέντρου, μεταξύ των εμπλεκομένων που θα κινούνται πεζοί, και κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους , θα σημειώνονται πάλι απειλές, αψιμαχίες, συγκρούσεις και προσπάθειες παρακώλυσης των ενεργειών και των δύο πλευρών, με βίαια επεισόδια στις γειτονιές του χωριού, τα οποία η αστυνομία είναι αδύνατον να τα ελέγξει.
Είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος, για νέα σοβαρότερα επεισόδια, όπου οι “αντίπαλοι” θα προσέλθουν ενισχυμένοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για την σύγκρουση, ενώ και η ώρα της εκδήλωσης δημιουργεί επιπλέον κινδύνους, αφού δεν θα υπάρχει το φως της ημέρας για να αντιμετωπιστούν καλύτερα δύσκολες καταστάσεις. Είναι επίσης πιθανός ο κίνδυνος να υπάρξει επέκταση και συνέχεια των επεισοδίων, και στην πόλη του Βόλου.
Σε όλο αυτό, ο Δήμος Βόλου όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός και να λειτουργεί αποτρεπτικά, και όχι επικαλούμενος την νομιμότητα, να προσφέρει τον αναγκαίο χώρο ώστε να δρομολογούνται τέτοιου είδους εξελίξεις.
Δεν δικαιολογείται καμία ελαφρότητα στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων και η όποια παράλειψη ανάγεται σε σκοπιμότητα.
Εάν εν τέλει γίνει η εκδήλωση, ο Δήμος Βόλου έχει, και οφείλει να αναλάβει πλήρως, την ευθύνη για την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους, και όχι όπως στα επεισόδια του Μαΐου, όπου ο Αντιδήμαρχος, κ. Λιβογιάννης, όταν ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας αλλά και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς, και δεν προέβη σε καμία ουσιαστική ενέργεια για την πρόληψη των επεισοδίων νωρίτερα, αλλά και μετά, για την αποκλιμάκωση της έντασης με τις γνωστές συνέπειες.
Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του και να μην παραχωρήσει το κτήριο του Διμηνίου στη Χρυσή Αυγή.
Ζητούμε οι δημοτικοί σύμβουλοι, που προέρχονται από το Διμήνι, κ.Λιβογιάννης Δημήτριος, κα Καντόλα Βιολέτα και κ.Τσακανίκας Απόστολος, οι οποίοι προηγούμενα ψήφισαν θετικά στο να παραχωρηθεί η αίθουσα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση, καθόσον γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του χώρου, αλλά και τα γεγονότα του Μαΐου.
Ζητούμε να αποφασιστεί ποιος πολιτικός παράγοντας θα αναλάβει να ξεκλειδώσει για να διαθέσει το χώρο του Δημαρχείου, εάν αυτός παραχωρηθεί, διότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου δεν προτίθεται να τον διαθέσει και να τον επιβλέπει.
Οι τοπικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών, κ. Κωτσαλής Βασίλειος και κ. Πετρούλιας Πέτρος, ζητούν από τον Δήμο Βόλου να μην παραχωρηθεί κανένας δημοτικός χώρος στη Χρυσή Αυγή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το