Η Απτυχίωτη

Όχι στην καύση… Ναι στον Υπουργό μας!

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει εξελιχθεί η καύση εναλλακτικών καυσίμων σε βιομηχανία στο Βόλο. Η πολιτική αρένα έχει στηθεί εντός του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ κι έχει διχάσει την πολιτική οικογένεια του κόμματος, η οποία προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα μέσω ανακοινώσεων που στρέφονται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Λίγοι θα θυμούνται ότι, πέρυσι τέτοιον καιρό, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας ζητούσε από το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την τροποποίηση που είχε υπογράψει ο ίδιος ο Υπουργός -χωρίς να ζητηθεί η άποψη της Περιφέρειας-  για τη διακίνηση με πλοία του RDF και να κάνει ελέγχους στις εγκαταστάσεις, τα υλικά και τους ρύπους. Τότε, έδειχναν ως αρμόδιο το Υπουργείο, θεωρώντας και οι ίδιοι πως θα εισακουσθούν τα αιτήματά τους.

Φέτος, η διεκδίκηση προς το αρμόδιο Υπουργείο περιορίζεται στη σύγκλιση σύσκεψης, χωρίς καμία αναφορά στα περσινά αιτήματα ή σε πιθανά αποτελέσματα της επιδιωκόμενης (;) σύσκεψης. Μεγάλο μέρος της ανακοίνωσης επίσης αφορούσε στην ενημέρωση για τα εσωτερικά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και έδινε έμφαση στην ενότητα του κόμματος, στη συντροφικότητα των στελεχών και καθετί που πρέπει να πρεσβεύει μια αξιοπρεπής πολιτική οικογένεια. Πώς να πείσουν όμως, όταν ο αρμόδιος Υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, τελικά επέλεξε να επιτεθεί ευθέως σε όσους διαμαρτύρονται για την καύση σκουπιδιών, όπως είναι για παράδειγμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.

Για το αν θα σηκώσουν το γάντι τα στελέχη που έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της καύσης και θα απαντήσουν στον Υπουργό, μένει να το δούμε. Αυτό που καταγράφεται, μέχρι σήμερα, είναι η εγγενής αδυναμία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί το θέμα, τόσο στο πλαίσιο της εσωτερικής του κρίσης, όσο και στο πλαίσιο μιας ολόκληρης πόλης που ζητάει απαντήσεις…

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση για τα “Πολιτιστικά Μονοπάτια” διοργανώνει ο Δήμος Σκιάθου

  Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ECOΖΗΝ ΣΚΙΑΘΟΥ και τη Περιφέρεια…

29 Μαρτίου 2024

Ένωση Καταναλωτών Βόλου:Καταγγελίες καταναλωτών για τις παγίδες των προσφορών

  Τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων καθώς και ορισμένες προσφορές στο διαδίκτυο, αλλά και στα…

29 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού, αδελφού…

29 Μαρτίου 2024

ΠΕΝΘΟΣ ΖΗΣΗ ΚΑΝΑΛΙΩΤΗ

Τον λατρευτό μας πατέρα, παππού και θείο ΖΗΣΗ ΚΑΝΑΛΙΩΤΗ Ετών 97 κηδεύσαμε χθες Πέμπτη 28…

29 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΔΡΟΛΙΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και αδελφού…

29 Μαρτίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΝΤΟΛΑ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της λατρευτής μας κόρης, εγγονής, ανιψιάς και…

29 Μαρτίου 2024