Τοπικά

«Όχι» στην κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Αλμυρού και Σούρπης

tsanis_n1

Τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής Αλμυρού, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Αλμυρού και Σούρπης, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Ν. Τσανής και Δ. Τσούτσας. Επίσης, υπογραμμίζουν το θέμα της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επαγγελματιών του Δήμου, όσον αφορά τόσο την ταλαιπωρία όσο και το επιπλέον κόστος που αυτή θα συνεπάγεται. Οι κ.κ. Τσανής και Τσούτσας επικρίνουν τη σιωπηρή στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στο θέμα αυτό και καλούν πολίτες και φορείς της περιοχής σε συντονισμένη αντίδραση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε από τον τύπο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ήδη έχει δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση, το οποίο καταργεί τα περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία στην Μαγνησία (Αλμυρού Σούρπης στην περιοχή του Αλμυρού) και τα συγχωνεύει σε ένα κεντρικό στον Βόλο. Είναι προφανές ότι αν υλοποιηθεί αυτό το μέτρο, στα πλαίσια προώθησης των μνημονιακών πολιτικών, υποβαθμίζεται περαιτέρω η περιοχή του Αλμυρού και ταυτόχρονα μπαίνει επιτακτικά το θέμα της εξυπηρέτησης των δημοτών και των επαγγελματιών του Δήμου μας, της ταλαιπωρίας και του επιπλέον κόστους που αυτή θα συνεπάγεται.
Ταυτόχρονα απορία όμως προκαλεί και η στάση της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού η οποία παραμένει σιωπηρή ενώ όφειλε να γνωρίζει το θέμα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/7/2016, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την ανεπάρκεια της.
Καλούμε όλους τους δημότες , τη Δημοτική Αρχή, τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, τις τοπικές κοινότητες, τους Συλλόγους και φορείς της περιοχής μας σε μία συντονισμένη αντίδραση για να βάλουμε φραγμό στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής μας, διεκδικώντας να παραμείνει το Υποθηκοφυλακείο του Αλμυρού στον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 1/7/2016 η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, μετά από έντονα παράπονα πολλών δημοτών, έθεσε ζήτημα για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα αδέσποτα ζώα και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς δημοτικής αρχής. Επισήμανε ότι ενώ είχε θέσει ξανά το θέμα πριν αρκετούς μήνες η Δημοτική Αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτε, ούτε τα απολύτως στοιχειώδη μέτρα που επιβάλλει ο νόμος (στειρώσεις, εμβολιασμοί), ούτε έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει μέτρα για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Δημοτική Αρχή προσπαθώντας να συγκαλύψει την ανεπάρκεια της παρέπεμψε το θέμα για να απαντήσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς όμως για αυτή με την απραξία του κατάφερε το ακατόρθωτο. Εθελοντικές οργανώσεις και σύλλογοι που μπορούν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν μια στοιχειωδώς δραστήρια Δημοτική Αρχή βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μηνύουν τον Δήμο Αλμυρού για πλήρη απραξία και παράβαση καθήκοντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το