Τοπικά

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας

Απόφαση για συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην ψήφιση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους έλαβε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας. Η συμμετοχή των εργαζομένων στον Δήμο Βόλο στη στάση εργασίας κρίθηκε ικανοποιητική, ενώ για την κάθοδο στην Αθήνα αναμένεται να μισθωθούν δυο πούλμαν.
Στη Γενική Συνέλευση έλαβαν μέρος περίπου 70 άτομα και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου τόνισε την ανάγκη για δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Η απόφασή μας να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην ψήφιση του Νομοσχεδίου είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα έρθουν απολύσεις και διαθεσιμότητες αν προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους» προσέθεσε.


Η ίδια απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους της να δώσουν δυναμικό παρών στο αυριανό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Να αναφερθεί ότι τα μισθωμένα λεωφορεία από τον Σύλλογο θα αναχωρήσουν αύριο Σάββατο στις 6 π.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Γ. Μαγιάκος σε δήλωσή του επισήμανε πως « η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι για δυναμική κάθοδο στην Αθήνα. Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στη στάση εργασίας και θα μεταβούμε στην Αθήνα για να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στα όσα προσβλέπει το νομοσχέδιο».

Τα αιτήματα
Σε σχετική ανακοίνωσή του Συλλόγου μεταξύ άλλων αναφέρονται:
«Συναδέλφισες και Συνάδελφοι, το περιβόητο «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο επέλεξε η κυβέρνηση για να εντάξει τη διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα.
Δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους εκτός της υπηρεσίας καθαριότητας να εκχωρούν σε εργολάβους και τις υπηρεσίες πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού και συγκεκριμένα τη «συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και Δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού».
Σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το Νομοσχέδιο ταφόπλακα του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας το οποίο τέλος Οκτωβρίου κόβεται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το