Τοπικά

«Όχι» στην απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα από τον Δήμο Βόλου – Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα από τον καλλικρατικό Δήμο Βόλου, προχώρησε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην της ΛΑΣ που το ψήφισε με επιφυλάξεις. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι τυχόν απόφαση για μεταφορά της υποδομής, θα γίνει δεκτή μόνο στην περίπτωση που προβλέπει την εγκατάστασή της σε περιοχή εντός του καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που κατά καιρούς, τα τελευταία 30 χρόνια, εμφανίζεται στη δημοσιότητα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η δράση του στρατοπέδου πρέπει να μείνει στην περιοχή.

Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου υπενθύμισε την απόφαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου στην περιοχή, ωστόσο συνηγόρησε ότι τυχόν απομάκρυνση του στρατοπέδου θα ήταν πλήγμα για την τοπική οικονομία. «Θα αποτελούσε διπλή ζημιά γιατί η συζήτηση αφορά την απομάκρυνση των πεζοναυτών, αλλά όχι την αξιοποίηση του χώρου ή την παραχώρησή του στον Δήμο», τόνισε και κατήγγειλε ως ρατσιστική τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλου που υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κέντροy φιλοξενίας μεταναστών μέσα στην πόλη.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μ. Μιτζικός υποστήριξε με τη σειρά του την ανάγκη παραμονής του στρατοπέδου στην πόλη, σημειώνοντας ότι τα οφέλη από τη λειτουργία του ανέρχονται σε 1 εκ. ευρώ κάθε μήνα και τα περισσότερα από τα έσοδα αυτά παραμένουν στη Ν. Ιωνία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος τόνισε ότι ανάπτυξη σε μια περιοχή δεν γίνεται με στρατόπεδα και στρατιώτες που αγοράζουν τυρόπιτες, ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ουδέποτε δέχτηκε να εκδοθεί ψήφισμα για τα εργοστάσια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Ο δήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στην απόφαση του 2015 για την β΄φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, λέγοντας ότι αφορούσε την απελευθέρωση του χώρου που καταλαμβάνει στην Νέα Ιωνία και ότι ποτέ δεν υποστηρίχθηκε η απομάκρυνση του στρατοπέδου από την περιοχή του Βόλου γενικότερα.

Επικαλούμενη την κοινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και των τοπικών βουλευτών, η δημοτική σύμβουλος της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Φωτεινή Kοκκινάκη επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του στρατοπέδου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για fake news.
Ωστόσο, η κ. Κοκκινάκη συμπλήρωσε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να διεκδικήσουν τη μεταφορά του στρατοπέδου εκτός του κέντρου.

Φόβους ότι το θέμα της απομάκρυνσης του στρατοπέδου έχει μάλλον δρομολογηθεί, εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Αρ. Δολυόπουλος, σημειώνοντας ότι η πολιτική, στρατιωτική ηγεσία και το Πεντάγωνο δεν δίνουν ξεκάθαρη απάντηση. «Δεν μας λένε ότι δεν υπάρχει θέμα, λένε ότι δεν έχει εγκριθεί κάποια απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Θ. Διαμαντένιας, με τη σειρά του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμα και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θα βάλουν το τοπικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, ενώ ο κ. Κανελλής υποστήριξε ότι το δημοτικό συμβούλιο Βόλου δεν έχει κάνει τίποτα όταν έκλεισαν εργοστάσια στην περιοχή, συνδέοντας άμεσα την κατάσταση της τοπικής οικονομίας με το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. «Έχουμε πτώση του βιοτικού επιπέδου, φτώχια και εξαθλίωση», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το