Τοπικά

«Όχι» στην αλλαγή τρόπου πληρωμής για γυαλιά οράσεως από τον Σύλλογο Οπτικών και Οπτομετρών Ν. Μαγνησίας

Δεν θα δέχονται τις συνοδευτικές βεβαιώσεις, οι οποίες ενέχουν θέση voucher (εγγύηση) για την πληρωμή γυαλιών οράσεων και οι οπτικοί – οπτομέτρες του Νομού Μαγνησίας, στο πλαίσιο πανελλαδικής αντίδρασης για όσα προβλέπει σχετικά το προσφάτως ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο. Ο τοπικός Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα ή αύριο Τετάρτη για τη λήψη σχετικής απόφασης και έκδοση ανακοίνωσης προς ενημέρωση των ασθενών, όπως ανέφερε ο πρόεδρος κ. Γ. Προφαντής.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Διπλωματούχων Οπτικών και Οπτομετρών Ν. Λάρισας, στην οποία αναφέρονται:
«Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση, χωρίς καμία προειδοποίηση, αλλάζει τον τρόπο πληρωμής για γυαλιά οράσεως δίνοντας μαζί με τη συνταγή και βεβαίωση, η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης).
Οι οπτικοί – οπτομέτρες της χώρας αποφάσισαν να μη δέχονται τα voucher για την πληρωμή γυαλιών οράσεως γιατί:
1. Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
2. Θα δεχόμαστε «χαρτιά» αντί χρημάτων, αλλά υποχρεωτικά θα πληρώνουμε μετρητά όλα τα πάγια έξοδα.
3. Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ.
4. Θα εισπράττουμε μειωμένα χρήματα λόγω κουρέματος ενώ εμείς θα φορολογούμαστε για όλο το ποσό.
5. Δεν υπάρχει πλέον, μετά από 8 χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας για να χρηματοδοτήσουμε τον ΕΟΠΥΥ για αδιόρατο χρονικό διάστημα.
6. Μικρές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να εισπράττουν άμεσα, καταδικάζονται σε κλείσιμο.
7. Καμία μείωση της γραφειοκρατίας προς τον ασφαλισμένο, αφού υποχρεωτικά συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός, κ.τ.λ.).
8. Η κυβέρνηση επιτρέπει, κατά παράβαση του Νόμου, να πωλούνται γυαλιά οράσεως (πρεσβυωπικά) και γυαλιά ηλίου, τα οποία είναι συναφή προς την όραση, παντού (φαρμακεία, περίπτερα, πολυκαταστήματα, καταστήματα ρούχων, internet, κ.λπ.).
9. Επιτρέπεται η πώληση στο διαδίκτυο οπτικών ειδών χωρίς κανένα έλεγχο και νομοθετικό πλαίσιο.

Τι επιδιώκει όμως η κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο νόμο:
– Να μας τιμωρήσει γιατί δεν σκύψαμε το κεφάλι και δεν υπέγραψε κανείς οπτικός-οπτομέτρης τη λεόντειο σύμβαση που μας είχε προτείνει ο ΕΟΠΥΥ.
– Να μας βάλει απέναντι από τους ασφαλισμένους για να πετύχει να μην έχουμε άλλη επιλογή από την υποταγή στις επιδιώξεις της.
– Να κάνει κοινωνική πολιτική ανέξοδα με τα δικά μας χρήματα, μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για την υγεία.
– Να μας επιβάλει ετήσιο χαράτσι μέσω της «πιστοποίησης» (η οποία δεν χρειάζεται γιατί στα οπτικά καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι πιστοποιημένα).
Για όλα τα παραπάνω ζητάμε την κατανόηση, τη στήριξη, αλλά και τη συμπαράσταση όλων των ασφαλισμένων, καθώς και συγγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούν στο μέλλον, αλλά για τις επιχειρήσεις μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το