Τοπικά

«Όχι» στα αιολικά πάρκα σε Κανάλια και Κεραμίδι από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου

«Όχι» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις περιοχές των Καναλίων και του Κεραμιδίου είπε ομόφωνα προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου. Σχετική εισήγηση έκανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας, ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα να γνωμοδοτήσει αρνητικά επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία αιολικών πάρκων.

Να αναφερθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 48,5 MW, στη θέση «ΑΕΤΟΣ» Δ.Ε. Αλμυρού, Βόλου και Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, την εγκατάσταση αιολικού πάρκου 25 ανεμογεννητριών (80 ΜW), στα Άνω Κανάλια και το δάσος Καναλίων και για «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη θέση «Μαυροβούνι», συνολικής ισχύος 80MW και συνοδά υποστηρικτικά έργα» του Δήμου Ρήγα Φεραίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου επισήμαναν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις περιοχές των Καναλίων και του Κεραμιδίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις τοπικές κοινωνίες.
Ερωτηθείς σχετικά από τη «Θ» ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας τόνισε ότι «όπως είχα δεσμευτεί, η εισήγησή μου στο Δημοτικό θα ήταν αρνητική και θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις των δυο Τοπικών Ενοτήτων Καναλίων και Κεραμιδίου. Αυτό έπραξα και πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο είπε ομόφωνα «όχι» στην προοπτική εγκατάστασης αιολικών πάρκων στις δυο περιοχές» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αντίθετοι στην προοπτική εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή τους είχαν πει πρόσφατα στη διάρκεια ενημερωτικής συνέλευσης και οι κάτοικοι στα Κανάλια, στη διάρκεια της οποίας είχε παρουσιαστεί η σύμβαση που υπέγραψε η Μονή Φλαμουρίου με εταιρεία που θα κατασκευάσει τις 19 ανεμογεννήτριες από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μωραΐτη και επισημάνθηκε πως οι έξι από αυτές τις ανεμογεννήτριες βρίσκονται εντός της διαφιλονικούμενης έκτασης με τον δήμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το