Κόσμος

Οχι σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα από «αντάρτες» στο κόμμα της Μέρκελ

merkel

Ισχυρότατο ρεύμα κατά νέας βοήθειας προς την Ελλάδα “φυσάει” στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας και ειδικότερα στις τάξεις του Χριστιανοδημοκρατικού συγκυβερνώντος κόμματος της Άγκελα Μέρκελ ειδικά μετά το όχι στο ελληνικό δημοψήφισμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μετέδωσε το Mega, δεν αποκλείεται η σημαντική αυτή ομάδα των ανταρτών να θέσει ακόμα και θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα σε περίπτωση που αποφασιστεί νέα βοήθεια.
Μιλώντας σe γερμανική εφημερίδα ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών Αντρέα Σόιερ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα είπε “όχι” στο δημοψήφισμα και πρόσθεσε πως το “όχι” σημαίνει “όχι” στις διαπραγματεύσεις και το πακέτο βοήθειας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, Πέτερ Ράμζάουερ, επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος εκλαμβάνεται ως “όχι” σε οποιαδήποτε μορφή νέου πακέτου βοήθειας.
Αλλά και ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU ζήτησε “να τερματιστεί το πείραμα με τους έτοιμους για μεταρρυθμίσεις Έλληνες στην Ευρωζώνη”.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse επανέλαβε το αίτημά του για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. “Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας και τους Έλληνες. Το μόνο που μένει είναι το Grexit” ανέφερε.
Το κλίμα στη Γερμανία δείχνει την πολύ μικρή δυνατότητα που έχει η Άγκελα Μέρκελ για πολιτικούς ελιγμούς στο εσωτερικό του κόμματός της που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το