Ελλάδα

«Οχι» σε άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου για tweet εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη

Ένα tweet που έκανε ο Πάνος Καμμένος στις 6 Νοεμβρίου του 2017, με το οποίο κατηγορούσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για οικονομικές συναλλαγές με εργολάβους και εκδότες, προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση και ένταση σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.
Η Επιτροπή συνεδρίασε για να αποφασίσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του υπουργού Άμυνας μετά από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο Σταύρος Θεοδωράκης για το συγκεκριμένο tweet.

Με την έναρξη της διαδικασίας η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o Πάνος Καμμένος τουίταρε κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία.

Οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού αντέδρασαν έντονα και για αρκετή ώρα η συνεδρίαση διεξήχθη σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, με τους βουλευτές να απαιτούν να προσέλθει στην Επιτροπή ο κ. Καμμένος για να υποστηρίξει πως ό,τι έκανε το έκανε κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.
Η ένταση δεν άλλαξε πάντως την άποψη της πλειοψηφίας, με συνέπεια στην ψηφοφορία που ακολούθησε και με ψήφους 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέρριψε.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για σκοπιμότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια, αφού με την εξέλιξη που τελικά δρομολογήθηκε, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 30 βουλευτές για να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το