ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απίστευτα ποσά

Παραπολιτικά

Έλεος

Παραπολιτικά

Με το ζόρι

Παραπολιτικά

Πολλά τα λεφτά στον ΣΥΔΙΣΑ

Παραπολιτικά

Παράδοση

Παραπολιτικά

Στη δημοσιότητα

Παραπολιτικά

Καλή χρονιά

Παραπολιτικά

Τοπικά

«Όχι» από τις αντιπολιτεύσεις του Δ.Σ. Βόλου στην κατεδάφιση του πρώην κινηματογράφου “Νίκη”

«Όχι» στην κατεδάφιση του πρώην κινηματογράφου ΝΙΚΗ στη Νέα Ιωνία ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το απόγευμα της Τρίτης, όπου ετέθη προς έγκριση η μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου για τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης.
«Πρέπει να διατηρηθεί το κτίριο και η ιστορικότητα του» τόνισε ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας είχε δώσει χρήματα για το κτίριο και η σημερινή δημοτική αρχή το κατεδαφίζει για λίγες θέσεις παρκινγκ.
Ο Θ. Τσαλούχας εκ μέρους της ΛΑΣ σημείωσε ότι θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και ο επάνω όροφος να λειτουργήσει και πάλι ως σινεμά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φωτεινή Κοκκινάκη από τη δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» που τόνισε ότι το κτίριο βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα μπορούσε να ανακατασκευαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι φθορές του χρόνου, και να αξιοποιηθεί για κινηματογραφικές προβολές ή να γίνει κέντρο κινηματογράφου. «Εσείς κ. Θεοδώρου είχατε πει ότι η δημοτική αρχή δεν γκρεμίζει κτίρια. Αλλά αυτό το γκρεμίζετε», είπε η κ. Κοκκινάκη απευθυνόμενη στον δήμαρχο Βόλου.
«Γκρεμίζετε την ιστορία τόσων γενεών. Βάζετε την ταφόπλακα στον τελευταίο κινηματογράφο που μπορεί να δώσει ζωή στη Νέα Ιωνία», κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το