Οικονομία

«Οχι» από Κομισιόν στην ελληνική πρόταση: Δεν αντανακλά όσα συμφωνήθηκαν

commission
Η νέα ελληνική πρόταση δεν αντανακλά όσα συμφωνήθηκαν πριν από μια εβδομάδα και πλέον η μπάλα «βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο» για να υπάρξει κάποια διαφορετική πρόταση και να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, τονίζει η Κομισιόν.
«Οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών θέσεων και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ομόθυμη συμφωνία ανάμεσα στα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Γι’ αυτή την τελική ώθηση η Επιτροπή είναι της άποψης ότι η μπάλα είναι πλέον ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης που οφείλει να ανταποκριθεί στη συμφωνία της συνάντησης με τον πρόεδρο Γιούνκερ την περασμένη Τετάρτη» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μ. Σχοινάς, προσθέτοντας:
«Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, ενημέρωσε χθες το απόγευμα τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι οι τελευταίες τους προτάσεις δεν αντανακλούν τις συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης και αυτές μεταξύ του επιτρόπου Μοσκοβισί και των Ελλήνων υπουργών το απόγευμα της Δευτέρας».
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, διευκρίνισε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος θα συμμετέχει στη σημερινή Σύνοδο ΕΕ-Λ. Αμερικής-Καραϊβικής στις Βρυξέλλες, δεν έχει κάποια άλλη προγραμματισμένη υποχρέωση και συνεπώς δεν σχεδιάζει προς το παρόν κάποια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, πηγές του Μαξίμου δήλωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη καμία επίσημη απάντηση-σχόλιο στις νέες ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το