Κόσμος

Ο Ζούκερμπεργκ έγινε κατά 15 δισ. πλουσιότερος μέσα σε δύο μήνες

Είναι από εκείνους που κανείς μπορεί να πει ότι έχει το «άγγιγμα του Μίδα» αφού ό,τι πιάνει ή με ό,τι καταπιάνεται γίνεται «χρυσός», του αποφέρει δηλαδή πολλά κέρδη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι, από την αρχή του 2019 μέχρι και σήμερα, ουσιαστικά μέσα σε δύο μήνες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg που δημοσιεύει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, ο ιδρυτής του Facebook έχει περιουσία συνολικής αξίας 67,1 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ανάμεσα σε όλα τα μέλη της λίστας ο Ζούκερμπεργκ είναι αυτός που αύξησε περισσότερο την περιουσία του μέσα στο 2019.

Η ανάκαμψη των μετοχών της τεχνολογίας στη Wall Street σε συνδυασμό με τις επιχειρηματική του απόφαση να «ενώσει» το Facebook με το Instagram και το WhatsApp, έδωσαν τη μεγάλη ώθηση στον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία. Έτσι, σε μεγάλο βαθμό η περιουσία του έχει ανακτήσει τις απώλειες του 2018, όταν και έχασε 17,4 δισ. δολάρια.

Όσο για τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας, ο Τζεφ Μπέζος –παρά το διαζύγιο- είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά 11 δισ. δολάρια, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να περιμένει ταπεινά σε ουρά για ένα μπέργκερ, κέρδισε «μόλις» 5,87 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το