Κόσμος

Ο Ζούκερμπεργκ ανέπτυξε εργαλείο που μεταφράζει real time μια προφορική γλώσσα – Δείτε βίντεο

Ένα φιλόδοξο νέο ερευνητικό έργο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία λογισμικού μετάφρασης, παρουσίασε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ο ιδρυτής της Meta, Mαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πρόκειται για έναν νέο μηχανισμό που με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο μια προφορική γλώσσα.

Η γλώσσα είναι τα χόκιεν και ομιλείται κυρίως από Κινέζους της διασποράς, ενώ είναι μία από τις εθνικές γλώσσες της Ταϊβάν.

Δείτε βίντεο σε realtime μετάφραση:

Mark Zuckerberg Introduce Meta AI Built The First Speech Translator | Meta AI Translation

 

Ο μεταφραστής ομιλίας της Meta είναι ο πρώτος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για μια προφορική γλώσσα. Προς το παρόν μεταφράζει μόνο μεταξύ χόκιεν και αγγλικών αλλά έχει μεγάλες προοπτικές για γλώσσες που δεν διαθέτουν γραπτό λόγο.

Η Meta λέει ότι παρόλο που οι κοινώς ομιλούμενες γλώσσες όπως τα αγγλικά, τα mandarin και τα Ισπανικά καλύπτονται καλά από τα τρέχοντα μεταφραστικά εργαλεία, περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν μιλάει γλώσσες που καλύπτονται από αυτά τα συστήματα.

Αυτό το σύστημα μετάφρασης αποτελεί μέρος του έργου Universal Speech Translator (UST) της Meta. Το UST δημιουργεί νέες προσεγγίσεις για τη μετάφραση της ομιλίας από μια γλώσσα σε μια άλλη, ανεξάρτητα αν είναι γραπτές ή προφορικές. Αν και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε προκαταρκτικά στάδια, η εταιρεία εκτιμά ότι αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του παγκόσμιου στόχου της μετάφρασης όλων των προφορικών και γραπτών γλωσσών.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το