Τοπικά

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΒΟΛ: «Είναι μια γαλακτοβιομηχανία που προστατεύει τον Έλληνα κτηνοτρόφο»

Τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου κ. Νικήτα Πρίντζο για τη λειτουργία της συνεταιριστικής οργάνωσης, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η σημερινή ήταν μια επίσκεψη που όφειλε να κάνει εδώ και καιρό. Όπως ανέφερε, η ΕΒΟΛ είναι μια γαλακτοβιομηχανία που προστατεύει τον Έλληνα κτηνοτρόφο όχι μόνο από πλευράς τιμών, αλλά και από πλευράς αγοράς της παραγωγής του. «Είναι μια μονάδα που δένει με την προσπάθεια που κάνουμε εμείς για την κτηνοτροφία» είπε χαρακτηριστικά.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο κ. Αποστόλου σημείωσε πως ο χρονικός ορίζοντας για την κατάργησή του είναι το τέλος του 2017 και συνδέεται με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Η δέσμευσή μας εξακολουθεί να ισχύει» πρόσθεσε.

Για τα δάνεια των συνεταιρισμών ανέφερε:
«Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί αυτά που εμείς έχουμε επεξεργαστεί, δείχνουν ότι τα ζητούμενα 500 εκατομμύρια είναι στην πραγματικότητα λιγότερα από 100. Σ’ αυτή την ανταλλαγή απόψεων και στοιχείων βρισκόμαστε ακόμη. Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Με όλα αυτά θα κάνουμε μια προσπάθεια για να ανακουφίσουμε τον κόσμο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης που προκήρυξε σήμερα από την Αγριά, προϋπολογισμού 316 εκατ. Ευρώ, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 45 δράσεις και έργα.

«Έχουμε δεσμεύσει το 55% των πόρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης . Από πλευρά απορροφητικότητας έχουμε φτάσει κοντά στο 29%. Τόσο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφέρθηκαν στην πορεία με τα καλύτερα λόγια. Όχι μόνο έχουμε μια από τις καλύτερες απορροφήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά συμβάλλαμε και στη γενικότερη απορρόφηση των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το