Κατηγορίες: Ελλάδα

Ο Warren Buffet αγόρασε το ελληνικό νησί «Άγιος Θωμάς»

Μετά το διάσημο ηθοποιό του Hollywood, Johnny Depp, που αγόρασε τη νήσο Στρογγυλή στα Δωδεκάνησα, άλλο ένα νησί της Ελλάδας πωλήθηκε σε πολυεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την εταιρία ακινήτων Proto Organization Ltd ο Αμερικανός μεγιστάνας, Warren Buffet, και ο Ιταλός εκατομμυριούχος, Alessandro Proto, αγόρασαν το νησί του Αγίου Θωμά στον Κόλπο της Αίγινας. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη με τους Buffet και Proto να δίνουν 15 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δυο μεγιστάνες, σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το νησί που έχει έκταση 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα επενδύοντας σε αυτό μέσω real estate.

Για τον Alessandro Proto, μάλιστα, που είναι μέτοχος των New York Times μαζί με τον Carlos Slim (σ.σ.: σύμφωνα με τις φήμες είναι ο άνθρωπος που αποτέλεσε την έμπνευση για τις “50 αποχρώσεις του γκρι”) είναι η τρίτη κτηματομεσιτική συναλλαγή που επιχειρεί από κοινού με τον Warren Buffet.

Ο Warren Buffet, μάλιστα, έχει δηλώσει πως: «Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και πολλοί άνθρωποι είναι έτοιμοι να επενδύσουν».

Να σημειώσουμε πως ο Άγιος Θωμάς είναι νησίδα του Αργοσαρωνικού. Βρίσκεται στα βόρεια του Σαρωνικού κόλπου, βορειοδυτικά της Αίγινας και ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων, ενώ Διοικητικά ανήκει στον δήμο Αίγινας.

Υπενθυμίζεται πως ο Johny Depp έδωσε 4,2 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το νησί που έχει έκταση 0,20 χιλιόμετρα και σήμερα είναι ακατοίκητο, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στη χώρα μας για εξετάσει από κοντά το νέο του απόκτημα.

Η Proto Organization Ltd, τέλος, είναι η ίδια εταιρεία που μεσολάβησε για την αγορά του νησιού «Gaia Sogia» (σ.σ.: πιθανότατα η νησίδα Σοφία στο Ιόνιο Πέλαγος) από τους Angelina Jolie και Brad Pitt.

Πηγή www.protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιτέθηκαν σε 44χρονη με μαχαίρι και αποπειράθηκαν να την βιάσουν

Εφιαλτικές στιγμές έζησε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μία γυναίκα 44 ετών στον Πειραιά όταν…

26 Μαρτίου 2024

Francis Scott Key Bridge: Φορτηγό πλοίο έπεσε στη γέφυρα της Βαλτιμόρης προκαλώντας την κατάρρευσή της – Φόβοι για θύματα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε…

26 Μαρτίου 2024

Αποκατάσταση γεφύρωσης ρέματος Μπελεγρίνου

Ξεκινούν σήμερα 26/3/2024, από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, οι εργασίες αποκατάστασης του τεχνικού γεφύρωσης του ρέματος…

26 Μαρτίου 2024

Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο: Αφού απείλησαν τον υπάλληλο, τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού!

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.…

26 Μαρτίου 2024

Νταλίκα γκρέμισε τη γωνία μπαλκονιού (φωτό)

Ένα ασυνήθιστο τροχαίο προκάλεσε αναστάτωση απόψε το βράδυ της Δευτέρας, σε συνοικία της Λάρισας, όταν…

26 Μαρτίου 2024

Το σημείο «παγίδα» στην πόλη που γίνεται… τσουλήθρα για τους Λαρισαίους (φωτο)

Για επικίνδυνο σημείο στην πόλη της Λάρισας το οποίο θα πρέπει να επιδιορθωθεί σύντομα καθώς…

26 Μαρτίου 2024