Ελλάδα

Ο Βούτσης «παγώνει» τις υπόλοιπες μετατάξεις στη Βουλή

Περισσότερες από 30 μετατάξεις στη Βουλή «παγώνουν» με εντολή του Προέδρου της, Νίκου Βούτση. Συγκεκριμένα, «παγώνουν» οι 32 εναπομείνασες μετατάξεις, ενώ οι 32 προηγούμενες που έγιναν το τελευταίο διάστημα (64 στο σύνολο) ισχύουν κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα, αν και αυτή η απόφαση έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και σε νόμιμο πλαίσιο, προκειμένου να μη δημιουργούνται εντυπώσεις -και σε συννενόηση με τον πρωθυπουργό-, «παγώνουν» όλες εκείνες οι μετατάξεις για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ. Ανάμεσα σε αυτές είναι και εκείνη της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Νωρίτερα, την Πέμπτη, σε δύο παραιτήσεις συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία πρόσληψής τους στο Ίδρυμα της Βουλής οδήγησε ο σάλος που προκλήθηκε για επικείμενες προσλήψεις και σειρά μετατάξεων στη Βουλή, στο νήμα πριν από την εκπνοή του πολιτικού χρόνου της κυβέρνησης.

Οι παραιτήσεις αφορούν την περίπτωση της Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου που είναι κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Βασιλικής Τσιακανίκα και της Μαρίνας Λελούδα – Σκουρογιάννη κόρης της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Πανταλού. Η κυρία Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαΐου 2019 στο Ίδρυμα της Βουλής με ετήσια σύμβαση και η κυρία Σκουρογιάννη στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, την ίδια ημερομηνία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής οι κυρίες Αλεξανδροπούλου και Σκουρογιάννη επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευαισθησίας».Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για όργιο προσλήψεων και μετατάξεων, κάνοντας λόγο για άδικη κριτική με σκοπό τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.
«Βρήκαμε ένα πελατειακό σύστημα προσλήψεων με μόνη πρόταση την απόφαση του εκάστοτε Προέδρου, για εμάς αυτό το κριτήριο δεν υπήρξε ούτε μια φορά, δεν έγινε καμία επιλογή από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε., απευθυνόμενος προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Κάλεσε μάλιτα όποια πολιτική δύναμη το επιθυμεί να έρθει σε επαφή μαζί του για τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το