Τοπικά

Ο Βόλος και το Πήλιο είχαν την τιμητική τους στη σημερινή εκπομπή «Καθημερινά και απλά» της ΕΡΤ3

Ο Βόλος και το Πήλιο προβλήθηκαν μέσω της εκπομπής «Καθημερινά και απλά» της ΕΡΤ3 που παρουσιάστηκε σήμερα 10 Μαρτίου, από την κ. Έλσα Πομενίδου και τον κ. Χάρη Αρβανιτίδη, με απευθείας μετάδοση από το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Η διοργάνωση της τρίωρης εκπομπής έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο της προσπάθεια για την προώθηση του προορισμού Βόλος – Πήλιο καθώς και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Η εκπομπή ξεκίνησε με προσκεκλημένη την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία εξήρε τις ομορφιές της περιοχής ενώ συνεχίστηκε με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήση Μαμούρη, ο οποίος αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό κομμάτι που υποστηρίζει η πόλη του Βόλου. Η «Μαγνήτων Κιβωτός», μέσω του Γραμματέα της κ. Νίκου Τσούκα, ως πολιτιστικός φορέας της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού παρουσίασε τις ποικίλες δράσεις της, ανάμεσα στις οποίες είναι και τα βότανα. Ο κ. Ιωάννης Κίτσιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ήταν ο επόμενος καλεσμένος των παρουσιαστών της εκπομπής, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για το κρασί και το τσίπουρο. Η εκπομπή είχε παράλληλα απευθείας σύνδεση με την πόλη της Λάρισας και την έκθεση AgroThessaly που πραγματοποιείται από τις 9-12 Μαρτίου.

Με αφορμή τη σύνδεση, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας αναφέρθηκε στις ομορφιές της πόλης της Λάρισας καθώς και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Θεσσαλία (Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, εναλλακτικές δραστηριότητες κτλ.). Πρόσθεσε ότι εκτός από τη χερσαία Μαγνησία και το Πήλιο, αξίζει κάποιος να επισκεφθεί τα νησιά της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου καθώς το καθένα έχει να προσφέρει κάτι το μοναδικό. Τόνισε ιδιαιτέρως την πρόσβαση που υπάρχει στην Κεντρική Ελλάδα από το εξωτερικό μέσω του Αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδας και τις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία πτήσεων και σύνδεση με το εξωτερικό. Στη συνέχεια έγινε αναφορά τόσο στο τουριστικό προϊόν του Πηλίου καθώς και στα παράνομα καταλύματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Επόμενοι καλεσμένοι ήταν ο κ. Διονύσης Βαλασσάς, Διευθυντής του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς καθώς και η Πρόεδρος του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Πορταριάς, κ. Αναστασία Αναστασίου, που μίλησαν για τη σημασία των τοπικών προϊόντων στην ανάδειξη και προώθηση ενός προορισμού. Η εκπομπή σήμανε το τέλος της με την παρουσία της κ. Λένας Καλίνινα, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της κ. Φρόσως Παύλου, συντονίστριας της ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ευχαρίστησε τον κ. Θανάση Βήτο και τον Ιππικό Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών που σηματοδότησε τόσο την έναρξη όσο και τη λήξη της εκπομπής με τα άλογα του καθώς και το ξενοδοχείο Domotel Xenia Volou για τη θερμή φιλοξενία του. Επίσης το ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ μέσω της κ. Μάχης Τριαντάρη (make up artist) και των κ.κ. Γιώργου Μαντζαράκη και Γεράσιμου Μουλά (κομμωτών).
«Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη συνέργεια προβάλλοντας τον προορισμό Βόλος – Πήλιο τόσο μέσα από τις φυσικές ομορφιές του όσο και με την ταύτιση του προορισμού με τα τοπικά προϊόντα του. Γιατί «όλοι μαζί μπορούμε», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το