Παραπολιτικά

Ο Βόλος είναι “Ταγκανίκα”

Το κλίμα ήταν βαρύ στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών, όπου τίποτα νέο δεν ειπώθηκε, ενώ ο κ. Αραβώσης, που δέχτηκε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για το εάν η ΑΓΕΤ κατέθεσε μελέτη για επενδύσεις σε εξοπλισμό, προκειμένου να λάβει άδεια να καίει σκουπίδια, δεν έδινε απάντηση. Σημειώνεται ότι η καύση γίνεται πιλοτικά, σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΝ τον Απρίλιο του 2018. Είπε επίσης, πως δεν είναι δυνατόν, να γίνονται συνεχόμενοι έλεγχοι σε διοξίνες και φουράνια. Η μόνη τοποθέτηση που αφορούσε επί της ουσίας τους πολίτες, ήταν αυτή του διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής του Αχιλλοπούλειου κ. Δούρα, που δήλωσε ότι η παρουσία ρύπανσης στον Βόλο με τα καρδιαγγειακά νοσήματα έχουν δρόμο παράλληλο. Επίσης εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κώστας Αγοραστός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου «μάλωναν» για τις ευθύνες που έχει ο κάθε φορέας στο θέμα της ρύπανσης, όταν στον Βόλο με ευθύνη του κράτους -όποια έκφραση και εάν έχει αυτό- υπολειτουργεί ένας μεταχειρισμένος σταθμός μέτρησης και η πανεπιστημιακή ομάδα «Γουργουλιάνη» εγκατέστησε 12.

Η διεθνής πρακτική αναφέρει πως ανά 15.000 κατοίκους επιβάλλεται να υπάρχει σταθμός. Στην «Ταγκανίκα» όμως δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις.

Επίσης χθες εντύπωση προκάλεσε η Ζέττα Μακρή, που όταν ρωτήθηκε, γιατί δεν κάλεσε τον Ιατρικό Σύλλογο, απάντησε πως δεν έχουν… πιστοποιημένες μελέτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το