Τοπικά

Ο Βολιώτης καθηγητής Χ. Φείδας νέος αντιπρύτανης στο ΑΠΘ

Αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξελέγη με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία ο Βολιώτης καθηγητής Δορυφορικής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και πρόεδρος του Τμήματος Χαράλαμπος Φείδας.
Ο Βολιώτης καθηγητής έλαβε το 19% των ψήφων με μονοσταυρία. Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών Αρχών στο Α.Π.Θ. το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Ο καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου εξελέγη νέος πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαϊωάννου επικράτησε με ποσοστό 54,45% έναντι του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Θεόδωρου Λαόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 45,55%. Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία οι κ.κ. Χαράλαμπος Φείδας (με ποσοστό 19%), Δημήτριος Κωβαίος (με ποσοστό 12,55%), Ανδρέας Γιαννακουδάκης (με ποσοστό 11,64%) και Ευστράτιος Στυλιανίδης (με ποσοστό 11,16%). Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελούνταν από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του ΑΠΘ, καθώς και από τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές ανήλθε στο 82,7%.

Η θητεία των νέων πρυτανικών Αρχών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου 2022. Ο καθηγητής κ. Φείδας, ένας επιστήμονας από τον Βόλο, εξελέγη πρώτος από τους συνολικά 11 υποψήφιους αντιπρυτάνεις. Ο Χαράλαμπος Φείδας είναι καθηγητής Δορυφορικής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και πρόεδρος του Τμήματος. Γεννήθηκε στον Βόλο το 1968. Έλαβε το πτυχίο Φυσικής και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Μετεωρολογία και διδακτορικό δίπλωμα στη Δορυφορική Μετεωρολογία, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε στη βαθμίδα του λέκτορα και του επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2001-08) στο ίδιο αντικείμενο. Εκλέχτηκε στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ το 2008. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε εφαρμογές της δορυφορικής τηλεπισκόπησης για την έρευνα του περιβάλλοντος με έμφαση στην ατμόσφαιρα, τον καιρό και το κλίμα. Έχει δημοσιεύσει 44 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, 44 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων και 11 κεφάλαια βιβλίων. Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε 12 εκ των οποίων ως επιστημονικός υπεύθυνος. Διδάσκει μαθήματα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας σε τρία τμήματα του ΑΠΘ και δυο ΠΜΣ. Κατέχει τη θέση του προέδρου του Τμήματος Γεωλογίας (2017 – σήμερα) και διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας (2015-17), διευθυντής του Τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (2016-17) και διευθυντής του ΠΜΣ «Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον» (2013-16). Διετέλεσε πρόεδρος (2015-19) και ταμίας (2013-15) του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ του ΑΠΘ, γραμματέας (2017-19) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ (2013-19).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το