Κόσμος

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας αποκάλυψε το μυστικό του -Η «διπλή» ζωή που κάνει τα τελευταία 21 χρόνια

Πολλοί έχουν ακούσει τη φωνή του. Αλλά δύσκολα θα κατάλαβαν ότι ένας γαλαζοαίματος βρισκόταν στο πιλοτήριο του αεροπλάνου που τους μετέφερε στον προορισμό τους.

Ο βασιλιάς της Ολλανδίας αποκάλυψε ότι κάνει μία μυστική διπλή ζωή, καθώς είναι συγκυβερνήτης της KLM. Για 21 χρόνια, ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος δύο φορές τον μήνα «πετάει» μεταφέροντας επιβάτες σε πτήσεις προς κοντινούς προορισμούς της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Αν και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μιλούσε στους επιβάτες, όπως επιβάλει ο ρόλος του, η παρουσία του βασιλιά στο πιλοτήριο δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, γράφει το Sky News.

Πλέον, η KLM καταργεί σταδιακά τον στόλο των Fokker 70, των μικρών αεροσκαφών τα οποία πιλόταρε ο Γουλιέλμος- Αλέξανδρος. Ο 50χρονος βασιλιάς περιέγραψε αυτές τις περιστασιακές πτήσεις ως ένα «χόμπι» που του επέτρεπε να χαλαρώνει από τα καθήκοντά του.

Ομως, ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να εκπαιδευθεί στο πώς να πιλοτάρει κάποιο μεγαλύτερο αεροσκάφος, καθώς οι πτήσεις αυτές θα περιελάμβαναν διανυκτέρευση αλλού, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να επιστρέψει εγκαίρως στην Ολλανδία σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.

Οσο για το πώς κατάφερε να κρατήσει κρυφό αυτό το «χόμπι» του, εξήγησε στην εφημερίδα De Telegraaf: «Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορώ να πω πάντα πως μιλώ εκ μέρους του κυβερνήτη και του πληρώματος, οπότε δεν χρειάζεται να αναφέρω το όνομά μου. Αλλωστε, οι περισσότεροι επιβάτες δεν ακούνε καν».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το