Τοπικά

Ο «τυφώνας» σάρωσε το Βόλο και τον βρήκε απροετοίμαστο…

Δέντρα έπεσαν, ζώα κινδύνεψαν να πνιγούν, δεκάδες οδηγοί ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο.
Η αναμενόμενη νεροποντή, που είχε προβλεφθεί από τα μετεωρολογικά δίκτυα και ξέσπασε χθες το απόγευμα για μισή ώρα στο Βόλο, προκάλεσε προβλήματα με τα ακαθάριστα φρεάτια να προκαλούν πλημμυρικά φαινόμενα.
Στις οδούς Λαρίσης, Αθηνών, Λαμπράκη, Ιάσονος δημιουργήθηκε χάος, ενώ και η Αγριά πλημμύρισε από τα φρεάτια.

«Ήταν απελπισία. Ήξεραν πως θα υπάρχει έντονο καιρικό φαινόμενο και τα φρεάτια τίναζαν το ένα μετά το άλλο. Ήταν σαν κινηματογραφική ταινία, με τα αυτοκίνητα μπλοκαρισμένα σε δρόμους και τα φρεάτια να «σκάνε» τόνιζαν από την Πυροσβεστική. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Στην Ιάσονος πλημμύρισε καφετέρια στο ύψος της Διάκου, ενώ ιδιοκτήτρια περιπτέρου στην Ιάσονος με Ιωλκού προσπαθούσε να σώσει τα προϊόντα που παρέσυρε το νερό.
Στην αρχή της οδού Ιάσονος επαγγελματίες πήραν τις σκούπες στα χέρια και προσπαθούσαν μέσα στη βροχή να απομακρύνουν τα νερά που σκέπασαν το πεζοδρόμιο, καθώς το φρεάτιο δεν είχε απορρόφηση. Ιδιωτικό συνεργείο κάλεσε η ΔΕΥΑΜΒ για να καθαρίσει το φρεάτιο που ήταν η αιτία να πλημμυρίσει ένα μαγαζί, καθώς δεν υπάρχουν απογευματινές βάρδιες στο τμήμα αποχέτευσης, εκτός από αυτή της επιφυλακής.
Στην Αθηνών πλημμύρισε ο δρόμος και η Λαμπράκη μπροστά από το Δημαρχείο μετατράπηκε σε ποτάμι. Στις στροφές της Γορίτσας έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας προς τον Περιφερειακό, από την πλευρά του Βόλου και από την πλευρά της Αγριάς επίσης προς τον Περιφερειακό, γιατί πλημμύρισε ο δρόμος στο ύψος της ΑΓΕΤ και ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα.

Στην Αγριά από το ύψος της Ελινόιλ μέχρι τις στροφές της Καλλιθέας όλα τα φρεάτια ήταν βουλωμένα, ενώ χάος υπήρξε μπροστά στο VALIS. Στη Αγριά τα φρεάτια της αποχέτευσης και των ομβρίων προκάλεσαν τα προβλήματα με το νερό να μπαίνει μέσα στα μαγαζιά, στο ύψος της στροφής της Δράκειας.
Στο Μαλάκι, στη στροφή Μπαλκόνι , ακινητοποιήθηκαν τα αυτοκίνητα . Οι οδηγοί από την πλημμύρα αδυνατούσαν να περάσουν τον δρόμο και το νερό δεν είχε διέξοδο.
Επίσης, προς το Μαλάκι, πλημμύρισε ο δρόμος μπροστά από ελαιοτριβείο επάνω στο κύριο οδικό δίκτυο.

To χρώμα της θάλασσας στον Αη Γιάννη μετατράπηκε σε καφέ…

Δέντρα έπεσαν στη Λεωφόρο Αθηνών, Αναλήψεως-Αδμήτου, Γκλαβάνη Λόρδου Βύρωνος, Μεταμορφώσεως με Κωστή Παλαμά, Χείρωνος -Ευρυπίδου, Ζάχου-περιφερειακός και Βασσάνη -Γαλλίας. Σε όλες τις περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική. Πλημύρισαν επίσης από φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί από φερτές ύλες, Νικοτσάρα-Δημητριάδος, Πολυμέρη-Κισσού, Παγασών-Αριστοτέλους
Νεροποντή στο Νότιο Πήλιο , αλλά και στο Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου, όπως και στον Αλμυρό, χωρίς μέχρι χθες το βράδυ να είναι δυνατή τυχόν καταγραφή ζημιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το